Dette er tekstversionen af Åbenhedsprisen
Klik her for at komme til den grafiske version af Åbenhedsprisen

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Åbenhedsprisen


Åbenhedsprisen er indstiftet af det syddanske regionsråd. Prisen uddeles en gang om året og blev uddelt første gang i 2008.

Hvad er åbenhedsprisen?

Åbenhedsprisen er en pris, der gives til afdelinger, botilbud, sygehuse eller institutioner, der kan dokumentere, at de er gode til at praktisere regionens værdier om åbenhed, dialog og borgerinddragelse.

Hvem kan indstille?

Arbejdspladser, der er gode til at praktisere de tre begreber åbenhed, dialog og inddragelse, kan komme i betragtning til åbenhedsprisen.

Afdelinger, botilbud, sygehuse og institutioner kan vælge selv at søge om prisen, eller de kan indstille andre i regionen, som gør en god indsats. Patienter, brugere, pårørende og andre borgere har også mulighed for at komme med forslag til, hvem der skal have prisen.

250.000 kr. på højkant

Vinderne kan få op til 250.000 kr. Det er dommerkomiteen, der beslutter, om alle pengene skal gå til 1. pladsen, eller om de skal deles mellem 1., 2. og 3. pladsen.

Tildelingskriterier

For at komme i betragtning til åbenhedsprisen skal projektet eller den daglige praksis leve op til følgende kriterier:

Det skal kunne dokumenteres, at initiativet i en eller anden grad har ført til øget åbenhed, dialog og/eller inddragelse.

Dommerkomiteen

Hvert år sammensættes en dommerkomité med repræsentanter fra for eksempel:

Det er dommerkomiteen, der beslutter, hvem der skal have åbenhedsprisen. De afgør også, om alle pengene skal gå til 1. pladsen, eller om de skal deles mellem 1., 2. og 3. pladsen.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk