Dette er tekstversionen af Artikler
Klik her for at komme til den grafiske version af Artikler

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Artikler


Oversigt over de 10 seneste artikler.

Vil du se ældre artikler, skal du bruge menuen i venstre side. Her er artikler placeret i mapper opdelt på måneder og år.


Artikler
Hvem er din favorit til Frivillighedsprisen 2020?
Så er det nu, du kan være med til at bestemme, hvem der fortjener at få en pris for sit frivillige arbejde på sygehuse og sociale centre i Region Syddanmark. Regionen åbner nu for indstilling af kandidater til Frivillighedsprisen 2020 med en samlet præmiesum på 70.000 kr.
23.01.2020
Nyt center for kamerapilleforskning indviet i Svendborg
Torsdag den 17. januar blev et nyt excellent forskningscenter indviet i Svendborg. Centeret fik for nyligt udmærkelsen Center for Klinisk Excellence sammen med en bevilling på 7 millioner kroner af regionsrådet. Centeret forsker i brugen af kamerapiller til tarmundersøgelser.
17.01.2020
Sygehuset i Grindsted skal fremtidssikres
Sydvestjysk Sygehus i Grindsted skal fremover i højere grad specialisere sig i operationer og behandlinger, der kan klares på én dag. Derfor anbefaler sygehusledelsen Region Syddanmarks politikere blandt andet at styrke det medicinske daghospital, mens det medicinske sengeafsnit flyttes fra Grindsted til Esbjerg.
10.01.2020
Gallaforestilling åbner genforeningsåret 2020
En stor gallaforestilling på Det Kgl. Teater markerer i dag starten på den officielle fejring af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Jubilæumsåret byder på op mod 1.000 arrangementer og aktiviteter, der skal fejre genforeningen i hele landet.
09.01.2020
Svendborg-afdeling får 7,5 millioner til forskning i kamerapille
For femte gang får et forskningscenter i Region Syddanmark udmærkelsen ’Center for Klinisk Excellence’. Modtageren er et forskningscenter, der skal etableres i det sydfynske og skal forske i mere skånsomme tarmundersøgelser med kamerapiller. Regionsrådet vedtog mandag, at forskningscenteret skulle have hæderen.
19.12.2019
Psykiatrien i Region Syddanmark skal styrkes markant
Bedre behandling, flere sengepladser og større mulighed for at tage del i egen behandling. Sådan lyder de 3 centrale mål i den psykiatriplan, som regionsrådet nu har vedtaget og sat penge af til. Men regionsrådet hæfter sig ved, at der også er behov for en investering fra nationalt hold.
17.12.2019
Himmark Strand er Danmarks 10. generationsforurening
Region Syddanmark vurderer, at forureningen ved Himmark Strand på Nordals opfylder kriterierne for at være en generationsforurening med offentlig indsats. Himmark Strand er dermed den tredje generationsforurening i regionen ved siden af forureningerne i Kærgård Klitplantage og Grindsted.
17.12.2019
Region Syddanmark tager kampen op mod digitale trusler
Region Syddanmark skal være bedre til at forudse, forebygge, opdage og håndtere cyberangreb og digitale trusler. Derfor lancerer regionen nu en strategi for cyber- og informationssikkerhed og øremærker 30 mio. kr. til at finansiere strategiens fire indsatsområder.
17.12.2019
Tandlægevagt åbner i Kolding og Sønderborg
Sønderjyder og beboere i Trekantområdet får fremover kortere vej til akut tandlægebehandling i weekender og på helligdage. I dag skal man til enten Esbjerg eller Odense for at få tandlægehjælp uden for normal åbningstid, men i det nye år åbner der også tandlægevagt i Kolding og Sønderborg.
05.12.2019
Region Syddanmark på rette kurs mod en bæredygtig udvikling
Region Syddanmarks seneste Energi- og Miljøredegørelse viser flotte besparelser på el-, vand- og varmeforbruget på trods af en stigende aktivitet med flere patienter på de syddanske sygehuse.
05.12.2019Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk