Dette er tekstversionen af Dansk-tysk samarbejde og internationale forbindelser
Klik her for at komme til den grafiske version af Dansk-tysk samarbejde og internationale forbindelser

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Dansk-tysk samarbejde og internationale forbindelser


De syddanske byer kan drage nytte af strategiske samarbejder mellem regioner, byregioner og på tværs af grænser for at opbygge konkurrencedygtige styrkepositioner og sikre grundlaget for vækst og attraktivitet i fremtiden.

Derfor samarbejder Region Syddanmark på tværs af den dansk-tyske grænse og internationalt. Syddanmark har som grænseregion ikke kun en særlig historie, men også en særlig mulighed, og naboskabet til Tyskland anvendes til at videreudvikle og synliggøre de grænseoverskridende potentialer for bæredygtig udvikling. På denne baggrund er det derfor også helt naturligt, at bl.a. de nationale mindretal nord og syd for grænsen inddrages i det dansk-tyske samarbejde.

Af vigtige temaer i den dansk-tyske, grænseoverskridende indsats kan nævnes:

Både det dansk-tyske og det internationale samarbejde har til formål at øge den internationale synlighed og efterspørgsel på syddanske kompetencer og løsninger.

Både hen over den dansk-tyske grænse og internationalt indgår Region Syddanmarki en række samarbejder, aftaler og programmer, som det er muligt at læse mere om her på siden.

Spørgsmål vedrørende det dansk-tyske og internationale samarbejde kan rettes til:

Björn Snorri Gudmundsson Bøg - tlf.:29201752 - email: bsgb@rsyd.dk

 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk