Dette er tekstversionen af Tidligere udgaver af Sund i Syd
Klik her for at komme til den grafiske version af Tidligere udgaver af Sund i Syd

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Tidligere udgaver af Sund i Syd


Sund i Syd et et gratis magasin der udkommer 4 gange i løbet af et år. Du kan finde magasinet forskellige steder som hos din egen læge, på sygehuset eller apoteket.

 

Sund i Syd 2019

 


Tema: Når det ikke er 'det rene barnemad'

I den nyeste udgave af sundheds magasinet Sund i Syd har vi gjort os umage for at give dig en masse gode råd til, hvad du kan gøre, hvirs dit barn er kræsent, vejer for meget eller er lidt for glad for slikskålen. Bon appetit!. Blandt mange andre kan du møde Christian på 21 år, der er blandt de 10.000 danskere, der hvert år får en ny hofte. God læselyst.

Sund i Syd nr. 4 2019 (Ipaper)

Tema: Den kunstige krop
I den nyeste udgave af sundheds magasinet Sund i Syd kan du læse om den kunstige krop. Blandt mange andre kan du møde Christian på 21 år, der er blandt de 10.000 danskere, der hvert år får en ny hofte. God læselyst.

Sund i Syd nr. 3 2019 (Ipaper)


Tema: Ryggen

Læs om folkesygdommen ’ondt i ryggen’.

Sund i Syd nr. 2 2019 (Ipaper)

 

Tema: Tarme
Problemer med tarmenen plager mange danskere - både børn og voksne, og tarmsygdomme kan være svære at tale om.

Du kan også læse om ordblindhed, retsmedicinerens arbejde, en ny kræftkanon og meget andet.

Sund i Syd nr. 1 2019 (Ipaper)

Sund i Syd 2018

 

 

Tema: Fødsler
Danmark er ét af de sikreste lande at føde i. I denne udgave af Sund i Syd kan du læse meget mere om fødsler, og du kan også møde to nybagte forældrepar og deres babyer.

Sund i Syd nr. 4 2018 (Ipaper)

 

Tema: Rygning
Rygning kan have store konsekvenser for vores sundhed og er skyld i en lang række sygdomme. Monica Fjellerad begyndte at ryge som 13-14-årig. I dag er hun invalideret af KOL - det man tidligere kaldte rygerlunger.

 Sund i Syd nr. 3 2018 (Ipaper) 

 

Tema: Alkohol
Alkohol kan have  enorme konsekvenser for vores sundhed er skyld i en lang række sygdomme. Tommy Jensen drak i 30 år, før kroppen sagde stop. Han lagde alkoholen på hylden fra den ene dag til den anden, men lever i dag med skrumpelever

Sund i Syd nr. 2 2018 (Ipaper)

 

Tema: Resistente bakterier
I en verden uden antibiotika kan en simpel infektion slå dig ihjel. En halsbetændelse, mellemørebetændelse eller en lungebetændelse kan blive din død, hvis ikke din krop selv kan nedkæmpe infektionen.
Sund i Syd nr. 1 2018 (Ipaper)
 

Sund i Syd 2017

      

Tema: Søvn
De fleste kender den frustrerende følelse af ikke at kunne falde i søvn. Tankerne suser rundt i hovedet: Fik jeg lukket for vandet? Har jeg låst bilen? Hvad skal jeg lave i morgen? Manglende søvn kan være invaliderende, og cirka 50 procent af os oplever at have problemer med at sove på et tidspunkt i livet.
Sund i Syd nr. 4 2017 (Ipaper)

 

 

Tema: Demens
Forestil dig, at du ikke kan kende dine nærmeste, mister din hukommelse og at din personlighed ændrer sig. Demens er en voldsom sygdom, som i særlig grad går ud over de pårørende. Flere og flere danskere udvikler demens, fordi vi lever længere.
Sund i Syd nr. 3 2017 (Ipaper)

 

 

Tema: HPV-Vaccination
Sund i Syd sætter denne gang fokus på HPV-vaccination. Rigtig mange forældre har undladt at lade deres døtre vaccinere, på trods af at vaccinen beskytter mod livmoderhalskræft. Læs om Katja, som har været tæt på at dø af livmoderhalskræft, lægen, der inderligt opfordrer danskerne til at give deres døtre vaccinen og en mor, der er i tvivl.
Sund i Syd nr. 2 2017 (Ipaper)


 

Tema: Fertilitet

Vi får børn senere og senere, og flere af os har brug for hjælpt til det. Næsten hvert tiende barn er idag undfanget ved hjælpt af fertilitetsbehandling. Læs om de muligheder, der er for at få behandling for barnløshed, og om hvad du selv kan gøre.

Sund i Syd nr. 1 2017 (Ipaper)

 

 

 

Sund i Syd 2016

Tema: Hovedpine
Stort set alle kender fornemmelsen af at have hovedpine. Men det er  langt fra alle, der gør noget for at komme smerterne til livs. Det og meget andet kan du læse om i dette nummer af Sund i  Syd.
Sund i Syd nr. 4 2016 (Ipaper)

 

 

Tema: Diabetes

Diabetes har udviklet sig til en sand epidemi med dagligt nye tilfælde. Sygdommen kommer i to varianter, hvoraf kun den ene kan forebygges.

Sund i Syd nr. 3 2016 (Ipaper)


 

Tema: Kampen mod kræft skærpes

Flere og flere danskere rammes af kræft. Det skærper behovet for at udvikle nye og mere individuelle metoder imod den frygtede sygdom. Sund i Syd sætter i dette nummer fokus på nogle af disse metoder.

Sund i Syd nr. 2 2016 (Ipaper)


 

Tema: Din sundhed online

Vi lever i en online verden, og i dag kan du blandt andet booke tid hos din læge, tjekke din journal og blive mindet om dine sygehusaftaler.

Sund i Syd nr. 1 2016 (Ipaper)

 

 

 

 

Sund i Syd 2015

Vi bygger for fremtiden

Håndværkere i tusindvis, kraner og lastbiler har længe arbejdet stenhårdt på at skabe moderne rammer for patienterne og medarbejderne på de syddanske sygehuse og psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark.

Sund i Syd nr. 4 2015 (Ipaper)

  

 

Organdonation

I 2014 blev 25 mennesker i Region Syddanmark godkendt som organdonorer. Men hvordan foregår det egentlig, når pårørende skal tage beslutningen om at donere deres kæres organer. Hvorfor kan
det være svært at tage stilling til organdonation?

Sund i Syd nr. 3 2015 (Ipaper)

 

 

Den praktiserende læge

De fleste af os har den samme praktiserende
læge i løbet af hele vores liv. Men hvad laver
en praktiserende læge egentlig, og hvordan
tiltrækker vi læger til lægepraksis i yderområder?

Sund i Syd nr. 2 2015 (Ipaper)
 

 

Håndhygiejne

Syge mennesker er ekstra udsatte for smitte. Infektioner kan undgåes, hvis håndhygiejnen er i top. Læs om hvordan du kan stoppe smitten.

Sund i Syd nr. 1 2015 (Ipaper)

  
 

 

 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk