Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region Syddanmark inviterer til dialog

30. marts 2005 

Region Syddanmark involverer nu regionens borgere i en dialog om regionens udvikling. Gennem et elektronisk borgerpanel skal indbyggerne være med til at tegne billedet af deres nye region. Kampagnen lanceres i dag på www.regionsyddanmark.dk. En lang række af regionens organisationer, institutioner og virksomheder bidrager til kampagnen.

Kampagnen og dialogen med borgere om Region Syddanmark skal køre frem til valget til det nye regionsråd den 15. november 2005. Dialogen består af spørgeskemaundersøgelser, nyhedsbreve og debat med deltagere i RegionsPanelet. Målet er 8000-10.000 borgere i panelet - gerne flere.

Dialogen med borgerne sker gennem et borgerpanel på Internettet. Og fra i dag kan borgerne tilmelde sig panelet på www.regionsyddanmark.dk, hvor man også finder en række oplysninger om regionen og det kommende valg.

Rigtig mange organisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder i regionen har indvilliget i at hjælpe med at profilere kampagnen og rekruttere borgere til RegionsPanelet, som det kaldes.

Kampagnen er et led i en fælles kampagne for alle fem regioner. Sammen med Amtsrådsforenningen, der er initiativtager, har Region Syddanmark valgt at satse på en kampagne, hvor involvering og dialog skal skabe synlighed for regionen og interesse for det kommende valg. Baggrunden er, at borgerne allerede til efteråret skal stemme til et regionsråd, der først formelt træder i kraft 1. januar 2007. I Region Syddanmark tror vi, at der skal noget ekstraordnært til, så borgerne allerede til november oplever et vist tilhørsforhold til regionen og en interesse for valget.

Region Syddanmark håber på en massiv deltagelse i RegionsPanelet blandt borgerne i regionen. Herunder at rigtig mange af dem, der berøres af den nye regionale struktur på grund af deres nuværende job, også melder sig til panelet.

Dialogen med borgerne vil fokusere på værdier og holdninger: Hvad karakteriserer Region Syddanmark og dens borgere, og hvordan adskiller regionen sig fra de øvrige regioner? En stor del af dialogen vil omhandle konkrete regionale forhold. Det gælder især de aktiviteter, der er planlagt i løbet af efteråret.

Dialogen med borgerne vil give spændende ny viden om holdninger og synspunkter blandt borgerne i Region Syddanmark. Resultaterne er naturligvis ikke repræsentative. Men målet med kampagnen er også først og fremmest at involvere borgerne gennem dialog. Kampagnen giver mulighed for at kommunikere med de enkelte borgere i forhold til deres specifikke interesser, synspunkter og viden. Og giver samtidig værdifuld indsigt i, hvordan regionens borgere oplever regionen - nu og i fremtiden.

Yderligere oplysninger:
Informationskonsulent Carsten Bruun, Vejle Amt, telefon 7943 4445 eller webredaktør Carsten Vikkelsøe, Fyns Amt, telefon 65 56 17 53

Links/bilag

Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring