Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Et godt tilbud til nye 3. g ere i Syddanmark

29. august 2006 

Til uddannelsesredaktionen:

Region Syddanmark bag stort brobygningsforløb for afgangselever på de gymnasiale ungdomsuddannelser. Internetportal med information og tilmelding åbner 4. september.

Regionsrådet i Syddanmark prioriterer uddannelse højt og kan ikke vente på, at regionernes rolle i uddannelsespolitikken bliver afklaret. Målet med brobygningen er at få flere unge til at starte på en videregående uddannelse - og hjælpe de unge til at vælge rigtigt, så frafaldet bliver mindre.

Se nedenstående 2 pressemeddelelser:

  • Et godt tilbud til nye 3. g'ere i Syddanmark
  • Region Syddanmark prioriterer udddannelse højt

Desuden vedhæftes et pressepapir med baggrundsinformation.

Pressekontakt: Ove Kristiansen, tlf. 2899 3374.

 

Et godt tilbud til 3. g’ere i Syddanmark

Et godt tilbud til afgangselever i Syddanmark

Region Syddanmark vil gøre det lettere for de nye 3. g’ere og andre afgangselever at vælge en videregående uddannelse, når de næste sommer afslutter deres ungdomsuddannelse.

Under sloganet ’Smag din fremtid’ tilbydes elever i alle årets gymnasiale afgangsklasser og fra landbrugs- samt social- og sundhedsskolerne tre dages brobygning på en af 140 videregående uddannelser i regionen.

Målet er at få flere unge i gang med en videregående uddannelse, og at hjælpe de unge med at vælge rigtigt fra starten, så frafaldet bliver mindre.

For hver eneste uddannelse er der tilrettelagt et 3-dages forløb med mulighed for at snuse til miljøet og de faglige krav. Eleverne vil bl.a. møde undervisere og studerende, som kan svare på spørgsmål og dele ud af personlige erfaringer.

Hjemmeside giver overblik

4. september åbner hjemmesiden www.studenterbroen.dk, der gør det nemt at få overblik over omkring 140 uddannelser med brobygning. Hver uddannelse præsenteres kort med mulighed for at klikke videre til uddybende informationer på uddannelsesinstitutionernes hjemmesider.

Sidste frist for at tilmelde sig er fredag 15. september.

Tilbuddet gælder afgangseleverne på alle gymnasiale ungdomsuddannelser: Det almene gymnasium, teknisk gymnasium, handelsgymnasium og hf. Endvidere afgangselever fra de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser og landbrugsskolerne.

Brobygningsprojektet supplerer anden vejledning og er udviklet sammen med uddannelsesinstitutionerne og Studievalg Sydjylland og Studievalg Fyn.

Projektet er et led i regionsrådets strategi om at øge uddannelsesniveauet i Syddanmark. Strategien skal skabe grundlag for at tiltrække flere vidensarbejdspladser, som er kilden til fremtidens vækst.

www.studenterbroen.dk (aktiveres 4. september 2006)

 

Region Syddanmark prioriterer uddannelse højt

Regionsrådet i Syddanmark vil ikke vente på, at regionernes rolle i uddannelsespolitikken bliver afklaret. De syddanske politikere har grebet bolden og bruger allerede i år 450.000 kr. på at få flere unge i regionen til at starte på en videregående uddannelse.

Uddannelse er et politikområde af stor betydning for den regionale udviklingsstrategi.

- Region Syddanmark satser på at tiltrække flere med videregående uddannelse, fordi det kan være med til at tiltrække flere vidensarbejdspladser, som er kilden til fremtidens vækst. Det betyder, at vi skal have flere til at tage en videregående uddannelse, og vi skal have flere videregående uddannelser i regionen, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Regionsrådet giver i oktober ca. 1000 elever fra afgangsklasserne på gymnasier, andre gymnasiale ungdomsuddanneler samt social- og sundhedsskoler og landbrugsskoler mulighed for at deltage i et 3-dages brobygningsforløb til de videregående uddannelser. Det sker under sloganet ’Smag din fremtid’.

Projektet er udviklet i samarbejde med de syddanske amter, Studievalg Sydjylland, Studievalg Fyn og uddannelsesinstitutionerne.

De videregående uddannelser tilbyder afgangseleverne tre dages sammenhængende introduktion med mulighed for at snuse til miljøet og de faglige krav. Undervejs møder deltagerne undervisere og studerende, som kan svare på spørgsmål og fortælle om personlige erfaringer.

Omkring 70 gymnasiale ungdomsuddannelsesinstitutioner og 20 videregående uddannelsesinstitutioner med ca. 140 videregående uddannelser, deltager i projektet.

- Vi er glade for, at der er opbakning hele vejen rundt, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

- Målet er at få flere unge i gang med en videregående uddannelse. Desuden kan brobygningen inspirere de unge i deres uddannelsesvalg, så de vælger den rigtige uddannelse fra starten. På den måde bliver frafaldet mindre.

Med web-portalen www.studenterbroen.dk hjælper man desuden afgangseleverne med at få overblik over nogle af de mange uddannelsesmuligheder i nærområdet.

Studenterbroen.dk går i luften mandag 4. september. Den giver på en overskuelig måde oplysninger om 140 brobygningsforløb med mulighed for at klikke videre til informationer om den enkelte uddannelses brobygningsforløb.

Tilmeldingen sker ligeledes via www.studenterbroen.dk. Sidste frist er fredag 15. september 2006.

Yderligere oplysninger:

  • Regionsrådsformand Carl Holst. Tlf. 4032 5210.
  • Udviklingsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen. Tlf. 5151 9111.
  • Formand for arbejdsgruppen, rektor Jesper Vildbrad. Tlf. 6221 3141.

Bilag

  • Uddannelse er vigtig for Region Syddanmark (baggrundspapir).
  • Kontaktpersoner på de videregående uddannelsesinstitutioner, som deltager i brobygningen.

 

Links/bilag

Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring