Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Social rammeaftale på plads

31. august 2006 

Fælles pressemeddelelse fra Kommunekontaktrådet Syddanmark og Region Syddanmark

Der er nu skabt klarhed om rammer og principper for de amtslige sociale institutioner, i Region Syddanmark som fra 1. januar 2007 overgår til regional eller kommunal drift. Syddanmarks 22 kommuner og Region Syddanmark er enige om, at videreføre institutionerne i et tæt samarbejde.

De 22 borgmestre har i dag haft møde med formanden for Regionsrådet/forberedelsesudvalget, Carl Holst (V) i det såkaldte Kontaktudvalg og på mødet er der blandt andet opnået enighed om aftalen.

Med kommunalreformen har kommuner og region fået en stor fælles opgave med at indgå en årlig rammeaftale for de specialiserede sociale tilbud. Aftalen omfatter omkring 200 institutioner med 8500 pladser. Institutionerne tager sig af for eksempel handicappede børn, handicappede voksne, sindslidende, voldsramte kvinder, stofmisbrugere og hjemløse. Region Syddanmark kommer til at stå for driften af 23 procent af pladserne og kommunerne samlet for 77 procent.

"Rammeaftalen er et produkt af et godt samarbejde mellem kommunerne og Regionen. Men den er jo også udtryk for, at vi er ved at skifte fra den gamle dagsorden - hvor amterne var driftsherre - til den nye dagsorden. Her er både region og kommuner driftsherrer. Samtidig har kommunerne overtaget det fulde myndighedsansvar. Det er naturligvis noget vi alle sammen skal vænne os til, men vi er rigtig godt på vej", siger formand for Kommunekontaktrådet Syddanmark (KKR), Uffe Steiner Jensen (S).

”Vi har kun kunnet opnå en så god og solid aftale fordi mange medarbejdere har ydet en kæmpe indsats”, siger regionsrådsformand Carl Holst.

”Med de principper, som vi i dag er blevet enige om i Rammeaftalen, har vi skabt et solidt fundament for at drive institutionerne. Det er utrolig vigtigt for brugerne, at vi sikrer et gnidningsfrit samarbejde.”

Det er netop kortlægning af udbud og efterspørgsel, men også håndtering af venteliste og ledige pladser som Carl Holst henviser til. Med rammeaftalen er der skabt et redskab som institutioner og politikere kan navigere efter. Det er vigtigt når en række institutioner får ny driftsherre.

H. P. Geil (V), næstformand for KKR Syddanmark, er meget optaget af den nye rolle som kommunerne får som driftsherre:

"Det er mit klare indtryk, at kommunerne er parate til at påtage sig både opgaven og det ansvar, der følger med. Der er sat en helt ny dagsorden på det her område. Kommunerne overtager en række forpligtelser overfor borgerne. Derfor er det jo også helt naturlig at vi i Rammeaftalen har lagt stor vægt på at få indflydelse på udviklingen. Vi vil være med, når beslutningerne skal træffes."

Med Kontaktudvalgets behandling af Rammeaftale 2007 skal de 22 kommunalbestyrelser og Regionsrådet nu endeligt godkende aftalen inden den 15. oktober 2006.

For yderligere information:

Formand for regionsrådet, Carl Holst, mobil 40 32 52 10.

Formand for KKR Syddanmark, Uffe Steiner Jensen, telefon72 10 71 00, mobil 40 28 09 70.

Næstformand for KKR Syddanmark, H. P. Geil, telefon 74 22 22 01, mobil 21 69 64 71.

Links/bilag

Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring