Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Regionen bakker op om Odense

20. september 2006 

Pressemeddelelse

Udsendt af Region Syddanmark og Odense Kommune

Den nye Region Syddanmark vil arbejde meget aktivt for at udvikle Odense som hovedby i Syddanmark. Det blev understreget af Carl Holst, regionsrådsformand, da han besøgte Odense i dag onsdag.

- Odense er den største by i den nye region, og det er vigtigt vi har én stærk dynamo i Syddanmark.
Det er til gavn for os alle, at Odense i kraft af sin placering som universitets- og uddannelsesby og ikke mindst kulturelle tilbud er et naturligt kraftcentrum i den nye region, siger Carl Holst.

- Jeg har i dag fået et meget spændende indblik i visionerne for Odense og der er for mig ingen tvivl om, at såvel satsningen på Odense som den kreative by og den nye erhvervs- og vækststrategi, der er på vej, vil være med til at skabe et af de mest dynamiske områder i landet.

Borgmester Jan Boye, der viste en del af byen frem fra toppen af nybyggeriet på Odense Havn, var tilsvarende godt tilfreds med besøget fra den nye region.

- Der er selvfølgelig ingen tvivl om at vi skal fortsætte vores tætte dialog med regionen. En stor del af den udvikling, der netop nu sker i Odense, har betydning langt ud over kommunegrænsen, siger Jan Boye.

- Der er ikke mange andre områder i landet, der i øjeblikket investerer så massivt i kulturen, som tilfældet er i Odense. Vandkulturhuset er på vej og tilsvarende vil det nye Musik- og Teaterhus og Sportsarenaen få betydning for hele den syddanske region, spår Jan Boye.

- Oveni kommer så udvikling af spændende bymiljøer, der skal gøre Odense til en endnu mere attraktiv bosætningsby. Og vi har allerede nu mange muligheder i bymidten og på havnen for at skabe unikke og spændende boliger og offentlige rum med nye tilbud inden for oplevelsesøkonomien.

Jan Boye hæfter sig ved den betydning, udviklingen vil få også set i en erhvervsudviklingsmæssig sammenhæng. Det vil blive meget attraktivt for virksomhederne at slå sig ned i Odense, og det vil også blive her, medarbejderne gerne vil bo. Jan Boye udtrykker i denne forbindelse stor tilfredshed over, at byens erhvervsliv gør betydelige investeringer i Odense og det meget tætte samarbejde, der er etableret omkring en positiv erhvervsudvikling.

Næsten hver 5. af borgerne i regionen bor i Odense, der har omkring 100.000 arbejdspladser. Odense vil med en ny erhvervs- og vækstpolitik skabe vækst i antallet af arbejdspladser lokalt og regionalt. Der skal være flere iværksættere og skabes nye innovative vidensbaserede arbejdspladser.

- Odenses erhvervs- og vækstpolitik og nye tiltag indenfor branding af Odense og turisme, skal ses i sammenhæng med de regionale initiativer. Det giver synergi og vækst i hele regionen, siger Jan Boye.

Flere oplysninger:
Regionsrådsformand Carl Holst, tlf. 40 32 52 10 eller borgmester Jan Boye, tlf. 20 40 29 12.

Foto fra besøget til fri anvendelse kan downloades via Odense Kommunes hjemmeside, under ”Pressemeddelelser” eller ved henvendelse til Connie Jessen mail: ctd@odense.dk


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring