Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Carl Holst besøgte Langeland og Assens

30. september 2006 

Regionrådsformand Carl Holst kom både ombord i en ubåd og fik en hurtig indføring i, hvordan man producerer sukker, da han fredag besøgte borgmestrene i Langelands og Ny Assens Kommuner på sin tur rundt til regionens 22 kommuner.

Dagen begyndte i et af Region Syddanmarks fjerneste hjørner – nemlig på Museum Langelandsfort, der ligger lige uden for Bagenkop på Langeland. Her havde borgmester Knud Gether (Borgerlisten) sat regionsrådsformanden stævne for at vise ham rundt på museet.

Langelandsfortet blev etableret i 1953 for at det danske forsvar kunne holde øje med søfarten op gennem Storebælt og i en krigssituation forhindre fjendtlige skibe i at komme ud af Østersøen. Fortet blev nedlagt i 1993 og åbnet som museum i 1997.

Museets nyeste attraktion er ubåden Springeren, som blev taget ud af aktiv tjeneste i 1994 og åbnet for besøgende på Langelandsfortet her i sommer.

”Det var yderst interessant at besøge Langelands suverænt største turistattraktion. Historien kommer tæt på, når jeg hører om, hvordan stedet havde været i højeste alarmberedskab under Cuba-krisen i 1962. Jeg kan godt forstå, at stedet allerede har haft mere end 23.000 gæster i år”, siger Carl Holst (V) i en kommentar til besøget.

Turen gik herefter til Rudkøbing, hvor der var lejlighed til en snak og en rundtur på det nedlagte sygehus, som er ved at blive bygget om til rådhus i Langeland Kommune. Ifølge planen skal det ombyggede kommunekontor står klar til at rumme 140 administrative medarbejdere i den nye kommune til november næste år.

Borgmester Knud Gether var glad for at få besøg af regionsrådsformanden.

”Det er positivt og givtigt, at regionen ved at besøge os viser vilje til at sætte sig ind i langelandske forhold. Jeg fornemmede en forståelse for at visse serviceydelser bliver bevaret på øen – for eksempel lægevagt-ordningen og vores praktiserende læger – så vi ikke i alle tilfælde skal tage turen til Svendborg”.

Fra Rudkøbing gik turen til Assens og Ny Assens Kommune, hvor borgmester Finn Brunse (S) tog i mod på rådhuset. Her fik regionsrådsformanden lejlighed til at høre om og drøfte den nye kommunes visioner og målsætninger inden det var tid til en rundvisning på Danisco Sugar Assens.

Danisco Sugar Assens stopper med at producere sukker og lukker med udgangen af dette år. Det betyder, at en lang række medarbejdere skal til at se sig om efter et nyt job. Efter at have vist rundt på fabrikken tog direktør Klaus Bøggild derfor sine gæster med forbi den jobcafé, som tre dage om ugen hjælper de opsagte medarbejdere med at finde nye jobs.

Direktøren var ikke nervøs for medarbejdernes fremtid:

”Alt tyder på, at alle mand finder nye job”.

Derefter var der tid til at drøfte de tanker Danisco og kommunen havde gjort sig om, hvordan de 60 hektar, som fabrikken i dag beslaglægger, kan bruges fremover.

”Det er et fantastisk areal – lige ud til vandet og midt i byen. Hvis vi får det rigtigt grebet an, kan vi skabe noget meget spændende med boliger, turisme og mindre erhvervsvirksomheder”, siger Finn Brunse.

Kommunen inviterer til en worhshop-aften om emnet den 23. oktober, for at få gode ideer på bordet.

”Vi ser det her i et Lillebælt-perspektiv – der er flere kommuner, der har de samme udfordringer som os – og her håber vi, at det nye vækstforum og regionen kan blive en konstruktiv medspiller”.

”Det er opløftende at se den ansvarsfølelse, som Danisco lægger for dagen i denne sag – over for de opsagte medarbejdere og de fysiske rammer, når de om kort kommer til at stå tomme”, siger Carl Holst.

”Og så glæder jeg mig til at se, hvad der kommer til at ske på det store areal – der er mange spænde muligheder. Fra regionens side vil vi meget gerne spille positivt med for at få noget til at gro her”.

Med besøgene på Langeland og i Assens fredag har regionsrådsformand Carl Holst besøgt borgmestrene i syv af de 22 kommuner i Region Syddanmark.

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Carl Holst, telefon 40 32 52 10.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring