Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Sundhedstilbud på Ærø står foran udvikling

6. oktober 2006 

Der var fokus på fremtidens sundhedsvæsen på Ærø, da Carl Holst (V), formand for Region Syddanmark, torsdag 5. oktober 2006 var på besøg på Ærø.

Han var inviteret til øen af Ærø Kommunes borgmester, Jørgen Otto Jørgensen (S), der sammen med økonomiudvalget i kommunen gerne ville diskutere, hvordan blandt andet Ærø Sygehus fremover skal drives og udvikles.

Ifølge Jørgen Otto Jørgensen er det alle ærøboeres store ønske, at der fortsat skal være et akut sygehusberedskab på øen.

- Det er vigtigt for trygheden og for bosætningen på øen. Det har betydning for øens overlevelse og udvikling, lød det fra Ærøs borgmester

Og det er et synspunkt, som Carl Holst har forståelse for.

- Der er ingen tvivl om, at der skal være et trygt akutberedskab på Ærø, siger regionsformanden, og han bakker samtidig op om de ideer, der har været fremme i kommunen omkring en udvikling af sundhedstilbuddene.

- Jeg er sikker på, at vejen frem for Ærø er at få skabt et sundhedsvæsen til borgerne, hvor sygehus, praktiserende læger og en form for et sundhedscenter er samlet. Jeg tror, at der er brug for et samarbejde mellem de forskellige parter. På den måde får man skabt et lokalt sundhedstilbud til borgerne, der både er bæredygtigt og af god kvalitet, siger Carl Holst.

Han gav på et møde med økonomiudvalget tilsagn om, at regionen gerne vil drøfte fremtidig erhvervsudvikling og sundhedstilbud med Ærø Kommune, når der fra kommunens side foreligger konkrete oplæg.
Det var en melding, som de lokale politikere var glade for.

Under besøget på Ærø blev Carl Holst vist rundt på Ærø Sygehus, der rummer 19 sengepladser. Her arbejder man tæt sammen med de øvrige sygehuse på Sydfyn, og Carl Holst fik blandt andet lejlighed til at høre nærmere om arbejdet med elektroniske patientjournaler (EPJ) og telemedicin.

I dag udveksler Ærø Sygehus patientinformationer digitalt med de øvrige sygehuse, og hver 14. dag tager hjertesygeplejerske Inge Fauerskov fra sygehuset i Svendborg til Ærø med en bærbar hjertescanner.
Når hun har scannet patienter, sender hun digitalt hjertebillederne til en læge på sygehuset i Svendborg, som så via videokamera snakker med Inge Fauerskov og patienten på øen.

Der blev også tid til et spændende besøg på Marstal Navigationsskole. På skolen er 115 studerende ved at tage en navigatør-uddannelse, mens omkring 100 elever følger en HF-søfartslinie.
På navigationsskolen findes blandt andet tre skibssimulatorer, der på meget realistisk vis lærer de studerende at manøvrere rundt i både dansk og udenlandsk farvand. Simulatorerne er specielt velegnede til at afprøve kritiske situationer.

Torsdagens besøg på Ærø var samtidig et led i Carl Holsts tur rundt til borgmestrene i de 22 kommuner i Region Syddanmark.
Formålet med besøgene er at lære de nye kommuner at kende og få et indblik i de udviklingsmæssige udfordringer og visioner, der er for hver af de nye kommuner.
Foreløbig har Carl Holst besøgt otte af de 22 kommuner.

På Region Syddanmarks hjemmeside er det muligt at følge med i regionsrådsformandens tur rundt i kommunerne i regionen: http://www.regionsyddanmark.dk/wm198035

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Carl Holst, regionsrådsformand, telefon 40 32 52 10.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring