Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Sydfyn bliver et kraftcenter for sport og uddannelse

26. oktober 2006 

For unge mennesker med interesse for at dyrke sport og uddanne sig bliver Sydfyn fremover et område, som er yderst attraktivt at flytte til.
Her er lokale uddannelsesinstitutioner, idrætsklubber og erhvervslivet nemlig gået sammen om at skabe et nyt og spændende miljø, der giver mulighed for at kombinere sport på både eliteplan og almindeligt plan med uddannelse og job i områdets virksomheder.

Det kunne Carl Holst, formand for Region Syddanmark, konstatere, da han onsdag den 25. oktober 2006 besøgte Lars Erik Hornemann, (V), borgmester i Svendborg Kommune.

Lars Erik Hornemann præsenterede sammen med repræsentanter for Sport Study Sydfyn, der er navnet på det nye sports- og uddannelsestilbud, de mange ideer og visioner, som er på dette område.
Der bliver blandt mange tiltag blandt andet et samarbejde med GOG Svendborg TGI om elite-håndbold.

Udover at bakke op om Sport Study Sydfyn, som har sekretariat i Svendborg, så arbejder Svendborg Kommune også med planer om en ny multiarena, der skal være samlingspunkt for sport samt andre kulturaktiviteter og mødeaktiviteter.

Formålet med både arena og Sport Study Sydfyn er at kunne tilbyde nogle rammer for aktivitet og oplevelser, der er til glæde for sydfynske borgere, og som også får unge mennesker ”udefra” til at flytte til og bosætte sig.
En sådan udvikling skal gerne gavne erhvervslivet i form af ny arbejdskraft.

- Vi har samtidig søgt om at blive Team Danmark Elite-kommune, og jeg tror på, at alle disse tiltag kan være med til at skabe bedre tilbud i kommunen og styrke erhvervslivet. Når alle parter arbejder sammen, så vil vi formå at skabe nye ting her i området, siger Lars Erik Hornemann.

Regionsrådsformand Carl Holst bakker op om det ny miljø for sport og uddannelse og om planerne for en ny multiarena.
- Sport Study Sydfyn er en spændende måde at få idræt, uddannelse og erhverv til at arbejde sammen på. Og det er flot at se, at området står sammen om at udvikle Sydfyn. Jeg tror på, at det kan lykkes at tiltrække og fastholde unge borgere, og det vil smitte positivt af på erhvervslivet.

- Jeg støtter samtidig ideen om en multiarena med de rigtige faciliteter. Det er en naturlig del af det arbejde, der foregår med at skabe gode sportslige rammer. En ny arena vil samtidig give Svendborg mulighed for at trække spændende arrangementer til byen, siger Carl Holst.

I forbindelse med onsdagens besøg i Svendborg fik Carl Holst også lejlighed til at se den ny forskerpark, der snart står klar ved havnen.
Forskerparken er et fælleskommunalt projekt med støtte fra Fyns Amt og EU, og her vil virksomheder med et højt vidensniveau kunne flytte ind i rammer, der giver mulighed for masser af samarbejde med hinanden.

Allerede inden åbningen den 1. november er det lykkedes at udleje 90 procent af lokalerne. Lejerne er ni hovedsageligt mindre virksomheder.

Carl Holst er i gang med at besøge samtlige 22 borgmestre i kommunerne i Region Syddanmark. Formålet med besøgene er at lære de nye kommuner at kende og få et indblik i de udviklingsmæssige udfordringer og visioner, der er for hver af de nye kommuner.

På Region Syddanmarks hjemmeside er det muligt at følge med i regionsrådsformandens tur rundt i kommunerne i regionen: http://www.regionsyddanmark.dk/wm198035

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Carl Holst, regionsrådsformand, telefon 40 32 52 10.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring