Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Universitet og erhvervsliv i tæt samspil i Sønderborg

2. november 2006 

- Region Syddanmark bakker op om byggeriet Alsion i Sønderborg

I Ny Sønderborg Kommune ligger industrikoncernen Danfoss. Koncernen er kendt langt ud over kommunens grænser, og den formår at trække videnstung arbejdskraft til fra hele landet.

Inden længe vil der være endnu en ”magnet” i området, som kan trække folk til. Det håber i hvert fald både Jan Prokopek (S), borgmester i Ny Sønderborg Kommune, og det lokale erhvervsliv om det nye, store byggeri i Sønderborg – Alsion.

Og det var netop Alsion, som borgmesteren viste frem for Carl Holst (V), formand for Region Syddanmark, da han torsdag den 2. november 2006 besøgte Ny Sønderborg Kommune.
I Alsion kiggede de to politikere indenfor hos virksomheden Maersk Data Defence, der netop er flyttet ind i det ny byggeri. Virksomheden vil gerne tættere på uddannelsesmiljøet, og i Alsion får Syddansk Universitets afdeling i Sønderborg også til huse.

Maersk Data Defence udvikler kommunikationsløsninger til det danske forsvar, og virksomheden håber at den tætte kontakt til de studerende kan være med til at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Om Alsion siger regionsrådsformand Carl Holst:
- Sønderborg-området vil uden tvivl kunne trække flere unge mennesker til, hvis der i Alsion skabes et uddannelses-miljø, der har en tæt tilknytning til lokale virksomheder. Kan de studerende allerede i studietiden knyttes til erhvervslivet, vil det være interessant for dem at søge mod Sønderborg.

Borgmester Jan Prokopek er enig:
- Det er vigtigt, at der skabes et godt samspil mellem erhvervsliv, det offentlige og uddannelsesinstitutionerne. Jeg tror, at et samarbejde parterne imellem vil kunne udvikle området og skabe vækst og arbejdspladser.

Carl Holst fik under torsdagens besøg i Sønderborg også lejlighed til at tale med Hans Martens, der er administrerende direktør i Center for Erhvervsudvikling.
Centret har 150 lokale virksomheder som medlemmer, og her forsøger man at skabe samspil mellem virksomheder, forskning, uddannelsesinstitutioner og det offentlige med det formål at styrke vækst og konkurrenceevne.

Carl Holst, Jan Prokopek og Hans Martens er enige om, at region, kommune og erhvervsliv i Sønderborg fremover skal arbejde tæt sammen om at udvikle Sønderjylland.
Derfor vil regionen først i det nye år blive indbudt af det lokale erhvervsliv til et møde om erhvervsudvikling.

- Vi vil fra regionens side meget gerne bidrage med viden og være med til at lægge en strategi for udvikling af Sønderborg-området. Det er vigtigt, at området har en strategi og formår at skabe en identitet, der kan gøre det kendt i hele landet. Jeg tror, at der kan skabes en stærk identitet omkring universitetet og de mange virksomheder i Sønderborg-området, der eksempelvis arbejder indenfor mekatronik, siger Carl Holst.

Regionsrådsformanden er i gang med at besøge samtlige 22 borgmestre i kommunerne i Region Syddanmark. Formålet med besøgene er at lære de nye kommuner at kende og få et indblik i de udviklingsmæssige udfordringer og visioner, der er for hver af de nye kommuner.

På Region Syddanmarks hjemmeside er det muligt at følge med i Carl Holsts tur rundt i kommunerne i regionen: http://www.regionsyddanmark.dk/wm198035

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Carl Holst, regionsrådsformand, telefon 40 32 52 10.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring