Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Vejle - regionshovedstad og udviklingslokomotiv

15. november 2006 

Carl Holst hørte om byudvikling og IT-branchens udfordringer i Vejle og så på golfbane, hotelbyggeri og spændende luksuslejligheder i Brejning, da han tirsdag besøgte den kommende borgmester Leif Skov i Vejle.


Byen som attraktion - det var en af de overskrifter, der blev brugt, da regionsrådsformand Carl Holst (V) som start på dagen fik fortalt om de mange bygge- og boligplaner, der er på tegnebrættet i Vejle i øjeblikket.

Værten, formand for sammenlægningsudvalget i Vejle, Leif Skov (S) tog imod i Økolariet og viste blandt andet en model af Vejle i flamingo med de mange planlagte byggerier materialiseret i lille skala.

Carl Holst kunne her blandt andet studere modeller af ”de fem søstre”. Det drejer sig om fem ovale højhuse med boliger, som i 12 etager er planlagt opført ved Vejle Å - overfor Regionshuset. Endnu er der dog kun bygget en prøvelejlighed.

Han kunne også studere en model af Bryggen – et stort indkøbscenter på 30.000 m2, som er under opførelse øst for Regionshuset. Ifølge planen kan de første varer der puttes i indkøbskurven i foråret 2008.

”Besøget var en virkelig positiv oplevelse. Vejle har gang i rigtigt mange ting, og det glæder mig, at der er god overensstemmelse mellem de strategier, vi drøfter i Vækstforum og de strategier, Vejle arbejder med”, siger Carl Holst om besøget.

”Der er ingen tvivl om, at Vejle Kommune med sin størrelse bliver et af store lokomotiver, vi skal have spændt for, når vi snakker erhvervsudvikling og uddannelse i Region Syddanmark”.

Fra Økolariet var der gåtur i gennem havneparken. På en gammel slagteri-grund ned mod havnen bliver der bygget nye erhvervsejendomme – et af dem rummer 35 mindre IT-virksomheder, der yder deres bidrag til Vejles omdømme som IT-by.

Det blev også til et besøg hos Unik System Design, der blandt andet udvikler IT til at administrere udleje af lejligheder. Direktør Jens Find fortalte, hvad der gør en by attraktiv for et IT-firma – et bud er, at der skal være kvalificeret IT-arbejdskraft og her er Vejle godt med.

”Vi glæder os til at skal være regionshovedstad – regionen og kommunen har og får brug for hinanden”, siger Leif Skov i en kommentar til besøget.

”Som en stor kommune med over 100.000 indbyggere skal Vejle være med til at bære, og det er et ansvar, vi tager på os”.

Sidste programpunkt på Vejle-besøget var en bustur til Kellers Park i Brejning, hvor de 100 år gamle institutionsbygninger i dag er ved at blive renoveret og omdannet til mondæne lejligheder, wellness-hotel og spændende boliger.
Der blev lejlighed til at strække ben på både-havnen i Brejning og se den storslående fjordudsigt fra flere af de luksuslejligheder, der er indrettet i en flot gammel bygning helt ned til Vejle Fjord.

Kommende viceborgmester i Vejle Kommune, Arne Sigtenbjerggaard (V) var medvært på turen, hvor der deltog embedsmænd fra både Vejle Kommune og Region Syddanmark.

Regionsrådsformand Carl Holst er i gang med at besøge samtlige 22 borgmestre i kommunerne i Region Syddanmark. Formålet med besøgene er at lære de nye kommuner at kende og få et indblik i de udviklingsmæssige udfordringer og visioner, der er for hver af de nye kommuner.

På Region Syddanmarks hjemmeside er det muligt at følge med i Carl Holsts tur rundt i kommunerne i regionen: http://www.regionsyddanmark.dk/wm198035

Yderligere oplysninger:
Regionsrådsformand Carl Holst, telefon 40 32 52 10.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring