Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Kerteminde er mulighedernes kommune

6. december 2006 

Ny Kerteminde Kommune har meget at byde på. Her ligger Fyns største private arbejdsplads, og kommunen ligger attraktivt ved både vand og motorvej.

Det kunne formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), konstatere, da han onsdag den 6. december 2006 besøgte Palle Hansborg-Sørensen (S), borgmester i Ny Kerteminde Kommune.

Palle Hansborg-Sørensen og regionsrådsformanden mødtes på Odense Staalskibsværft/Lindøværftet i Munkebo. Værftet er Fyns største private arbejdsplads med 3300 ansatte.
De to politikere blev vist rundt af administrerende direktør Finn Buus Nielsen, og han kunne blandt andet fortælle om arbejdet med at bygge verdens største containerskib.

- Det var spændende at besøge værftet, og jeg kan forstå, at ledelsen har megen fokus på innovation og på at få fat i kvalificeret arbejdskraft. Det passer godt sammen med regionens strategi om, at vi i det syddanske skal satse på en opkvalificering af arbejdskraften, siger Carl Holst i en kommentar til besøget på Lindøværftet.

Efter besøget i Munkebo kørte Palle Hansborg-Sørensen og Carl Holst til Kerteminde, hvor regionsrådsformanden blev orienteret om planerne for Kerteminde Havn.
Her arbejder kommunen med ideer om at skabe plads og rammer for nyt erhverv og nye butikker og boliger, ligesom der skal gøres plads til større både.

Palle Hansborg-Sørensen orienterede også om ideerne om at bygge en golfbane nord for byen og om planerne for Kerteminde Højskole. I Kerteminde arbejdes der i øjeblikket med planer om at opføre et oplevelsescenter med fokus på uddannelse, kultur samt kur- og sundhedserhverv i tilknytning til den tidligere højskole.

- Ny Kerteminde Kommune har fantastiske muligheder. Her er virkelig rammerne for at satse på bosætning, wellness og turisme. Og vi vil fra regionens side gerne være med til at understøtte planer og ideer indenfor netop sundhed og oplevelsesøkonomi, siger Carl Holst.

Borgmester Palle Hansborg-Sørensen siger:
- I forhold til udvikling af turisme og oplevelsesmuligheder har vi nogle muligheder, som er helt unikke. Dem skal vi udnytte.
Samtidig skal vi have fokus på erhvervsudvikling, og vi skal drage nytte af, at kommunen er beliggende ved motorvejen. Jeg mener, at vi i Ny Kerteminde Kommune står med fine muligheder for at skabe vækst på flere områder.

På mødet mellem de to politikere blev der også drøftet sundhedsaftaler. Derudover påpegede Palle Hansborg-Sørensen vigtigheden af, at den nuværende Kerteminde Kommune fremover skal høre under optageområdet for Odense Universitetshospital. I dag er kommunen knyttet til både Sygehus Fyn og hospitalet i Odense.

Regionsrådsformand Carl Holst er i gang med at besøge samtlige 22 borgmestre i kommunerne i Region Syddanmark. Formålet med besøgene er at lære de nye kommuner at kende og få et indblik i de udviklingsmæssige udfordringer og visioner, der er for hver af de nye kommuner.

På Region Syddanmarks hjemmeside er det muligt at følge med i Carl Holsts tur rundt i kommunerne i regionen: http://www.regionsyddanmark.dk/wm198035

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Carl Holst, regionsrådsformand, telefon 40 32 52 10.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring