Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Funky food

5. februar 2007 

Eksperimenterende tema-eftermiddag om funktionelle fødevarer, CafeNoden på Vejle Tekniske Skole, Boulevarden 36, tirsdag den 6. februar kl. 14-17.

Kan man det?

Slå feberen ned med en kiks? Spise sig til et 13-tal? Fjerne armsved med et glas juice? Gøre skøre knogler raske "on the go"?

Svaret er ja. Funktionelle eller berigede fødevarer kan både fremme og hæmme en lang række processer i den menneskelige organisme. Potentielt taler vi om et sundt liv og en fed forretning!

Må man det?

Men må man fremstille og sælge den slags funky fødevarer? Og vil forbrugerne have dem? Hvad siger EU? Og hvad dækker begrebet funktionelle fødevarer egentlig over?

Svar og nye spørgsmål vil vise sig, når virksomheder, forbrugere, uddannelsesinstitutioner og andre interesserede bliver sat til at arbejde konkret med at udvikle funktionelle fødevarekoncepter til udvalgte målgrupper. En række eksperter, der ved noget om lovgivning, ernæring og forbrugeradfærd vil bistå med råd og formaninger undervejs. Målet er at give deltagerne ny viden om funktionelle fødevarer samtidig med at de i fællesskab udvikler de første idéer til nye fødevarekoncepter.

Temaeftermiddagen afholdes i et samarbejde mellem fødevarenetværket Foodture og Europe Direct - EU informationskontoret i Syddanmark. EU informationskontoret har til opgave at formidle og informere borgere og virksomheder i Syddanmark om EU.

Medvirkende er:

Jens Therkel Jensen, Fødevarestyrelsen, om lovgivning.

Bjarne Taulo Sørensen, MAPP centret i Århus, ekspert i forbrugeradfærd.

Trine Vase Bendtsen fra Jysk CVU, adjunkt i human ernæring

Carsten Borch, tilrettelægger og facilitator

Lærere og elever fra Vejle Tekniske Skoles Jord-til-Bord serverer præstations- og vækstfremmende smagsprøver.

Pressen er velkommen.

Yderligere oplysninger:

Eva Sommer Hansen, Region Syddanmark/Europe Direct, tlf.: 7663 1902,

e-mail: eva.s.hansen@regionssyddanmark.dk, eller

Katrine Thygesen, Foodture, tlf.: 7642 6229/ 2094 4594, e-mail: kat@foodture.dk


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring