Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Lægevagten i Syddanmark får fælles telefonnummer

5. februar 2007 

Hvis man bliver syg og får brug en lægevagt efter den 1. april 2007, skal man ringe på 70 11 07 07. Det nye fælles telefonnummer til lægevagten er det samme, uanset hvor man bor i Region Syddanmark. Kun Fanø og Ærø har fortsat egne numre.

Den nye lægevagtordning blev vedtaget af regionsrådet i Region Syddanmark på regionsrådsmødet mandag den 5. februar.

Langt størstedelen af borgerne i Region Syddanmark vil næppe opleve de store ændringer i forhold til i dag. Men fra 1. april samler lægevagten i Region Syddanmark alle opkald på fire centraler i henholdsvis Aabenraa, Esbjerg, Kolding og Odense. Når borgerne ringer til lægevagten, vil lægen - ligesom i dag - afgøre, hvor borgerne skal køre til.

Udover de læger, som tager telefonen på de fire visitationssteder, vil der hvert sted være tilknyttet et antal køre-konsultationslæger, som aflægger sygebesøg og tager de aftalte konsultationer ude omkring på samtlige vagtkonsultationer.

Der bliver konsultationer i Varde, Grindsted, Brørup, Ribe, Vejle, Fredericia, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Middelfart, Assens, Fåborg, Svendborg, Ringe, Rudkøbing og Nyborg. Konsultationen i Give bliver benyttet så lidt, at regionen har valgt at nedlægge den.

Nye servicemål, der bliver målt
Som noget nyt er der skrevet tre konkrete servicemål op, som blandt andet betyder, at man i langt de fleste tilfælde højest vil have 30 kilometer til lægevagten, og at man højest kommer til at vente fem minutter i telefonen på en læge. Desuden er man sikret, at sygebesøg/konsultationer bliver afholdt inden for tre timer efter, at man har talt med lægen.

”Målene skal sikre, at vi kan levere en god service til dem, der har brug for en vagtlæge.”, siger Bo Libergren (V), der er formand for det særlige udvalg vedr. sundhedsaftaler og praksisområdet.

Der bliver desuden målt på, om lægerne lever op til de konkrete servicemål, og de nye krav skal evalueres og eventuelt revideres efter et år.

Op til 1. april iværksætter Region Syddanmark en større info-kampagne om den nye fælles lægevagt. Der bliver husstandsomdelt en brochure om lægevagten og det nye telefon-nummer, og der deles brochurer ud på sygehuse, apoteker og biblioteker og hos praktiserende læger. Desuden vil der blive annonceret i telefonbøger om den nye lægevagtordning.

Der bliver også lavet en ny hjemmeside, hvor man kan læse om det nye nummer til lægevagten.

Fakta
Lægevagten Region Syddanmark 70 11 07 07
Lægevagten Fanø 75 16 32 22
Lægevagten Ærø 63 52 30 90

Efter den 1. april bliver opkald til de gamle lægevagtsnumre henvist til 70 11 07 07.

Yderligere oplysninger:
Bo Libergren, formand for det særlige udvalg vedr. sundhedsaftaler og praksisområdet, mobil 29 20 18 00.

Afdelingschef i praksisafdelingen, Frank Ingemann Jensen, mobil 20 16 00 85.


Vedhæftet denne pressemeddelelse er et oversigtskort over konsultations- og visitationssteder i Region Syddanmark.

Links/bilag

Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring