Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Konkrete skridt i det grænseoverskridende samarbejde

28. februar 2007 
­Samarbejdet mellem Slesvig-Holsten og Region Syddanmark er gået ind i en ny fase. De har taget de første skridt til systematisk at udvikle nye projekter indenfor vedvarende energi, sundhed, turisme, arbejdsmarked, landbrug og universitetssamarbejde.

Det var det centrale budskab, da den slesvig-holstenske ministerpræsident Peter Harry Carstensen og regionsrådsformand Carl Holst (V) i eftermiddag gjorde status over tyskernes todagsbesøg i Syddanmark. Pressemødet foregik på Hotel KoldingFjord og her var der enighed mellem parterne, om at man vil vokse sammen.

- Fremtidsperspektivet for hele den dansk-tyske region er afhængig af, at vi ikke kun nøjes med at tale sammen og nedbryder kulturelle barrierer. Men også laver synlige projekter sammen. På den måde vil vi bedst være i stand til at dokumentere nytten af det grænseoverskridende over for borgerne, sagde Carl Holst, og nævnte samarbejdet på sundhedsområdet. Det begyndte som et lokalt ambulancesamarbejde i Bov og Flensborg og har efterhånden udviklet sig til et nationalt anliggende med redningshelikopter og kræftbehandling.

Carl Holst og Peter Harry Carstensen gav hinanden håndslag på, at være meget konkrete i det fremtidige samarbejde.

- Vi vil vokse sammen, sagde Peter Harry Carstensen og tilføjede, at idéerne til de konkrete projekter skal opstå i regionerne, fordi her ligger nøglen til øget vækst og beskæftigelse.

- Vi ønsker et fair partnerskab, og derfor vil vi hverken fra Kiel eller Vejles side gå ind og sætte stramme rammer for, hvordan projekterne skal være, forklarede han.

I løbet af de sidste to dage har omkring 100 ledende repræsentanter besøgt seks forskellige temaområder, hvor der er mulighed for at udvikle samarbejdet. Carl Holst nævnte, at det konkrete med besøget har været at gøre status på en række temaområder.

- Men det har også været at bringe folk sammen, så de kan finde ud af, hvor der er fælles interesseområder, sagde Carl Holst.

Peter Harry Carstensen er desuden sikker på, at der vil opstå mange idéer indenfor vedvarende energi, sundhed og turisme.

- Her er idéer allerede udviklet, forklarede han.

Karsten Uno Petersen (S), formand for det særlige udvalg vedrørende regional erhvervspolitik glædede, sig over, at man på flere områder er blevet mere konkrete om hvem, der kan blive danske partnere i de tysk-danske fyrtårnsprojekter. I løbet af de næste måneder vil han bruge besøget som baggrund for udarbejdelsen af den kommende partnerskabsaftalen mellem Kiel og Vejle. Den skal underskrives 27. juni 2007.

- Det store sigte for partnerskabsaftalen er, at vi får hele Slesvig-Holsten og hele Syddanmark gjort bevidst om de muligheder, der ligger i at samarbejde om fælles interesser, sagde Karsten Uno Petersen.

Jens Andresen (V) fra Region Syddanmark og formand for Region Sønderjylland-Schleswig ser kun samarbejdet som en fortsættelse af tidligere samarbejde.

- Jeg ser mere samarbejdet som en udvidelse af det nuværende Region Sønderjylland-Schleswig. Vi har lang tradition for samarbejde i grænselandet. Derfor tror jeg også, at vi er godt klædt på, da den tillid vi har til hinanden giver god basis for at starte projekter, sagde Jens Andresen.

Landsregeringen i Kiel viser allerede kontant interesse for Region Syddanmark. Slesvig-Holsten har afsat 110 millioner tyske støttekroner til fem dansk-tyske fyrtårnsprojekter.

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Carl Holst (V), mobil 40 32 52 10.

Karsten Uno Petersen (S), formand for det særlige udvalg vedr. regional erhvervspolitik, mobil 21 63 11 93.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring