Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Forstander fratræder med øjeblikkelig virkning

28. februar 2007 
­­Forretningsudvalget i Region Syddanmark har på sit møde i dag besluttet at indlede en afskedigelsessag mod Dorrit West, forstander på institutionen Strandvænget i Nyborg. Det sker efter indstilling fra administrationen. Udvalget udtaler samtidig en kritik af det tilsyn, der er ført fra Fyns Amts side.
Dorrit West er fra i dag fritaget fra tjeneste.

Afskedigelsen kommer efter TV2-udsendelsen ”Er du åndsvag”, der blev vist den 13. februar. I udsendelsen indgår skjulte optagelser, hvor medarbejderne i hus 17 på Strandvænget er mere optaget af at drikke kaffe, se fjernsyn og snakke privat end de er optaget af at tage sig af de udviklingshæmmede beboere.
Region Syddanmark indledte i sidste uge afskedigelsessager mod de fire medarbejdere på Strandvænget, som optræder på de skjulte optagelser.

”Vi har ikke længere tillid til, at Dorrit West kan løfte opgaven med at gøre Strandvænget til et godt sted at bo for de udviklingshæmmede”, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

”Det er helt afgørende, at der bliver taget hånd om alle udviklingshæmmede beboere. Vi skal have fokus på ledelse og kvalitet”.

”Vi mener der skal nye kræfter til at løfte opgaven og styrker stedets ledelse ved i dag at konstituere to erfarne ledere, som vi låner fra to institutioner i Vejle-området”.

Carsten H. Lund bliver forstander. Han er pædagog og desuden en rutineret leder med rigtig mange års erfaring som forstander - senest for et socialt botilbud Trindvold i Brejning.

Litha Tiufkær bliver placeret på linie med Strandvængets nuværende souschef Lene Horndrup. Litha Tiufkær er i dag forstander på Skansebakken i Brejning og har været i ledelse i mere end 10 år.
”Med tre dygtige ledere har vi sikret synlig ledelse og at vi kan være dagligdagen bekendt for de som bor på Strandvænget”.

Medarbejderne på Strandvænget er netop orienteret om beslutningen og præsenteret for den ny ledelse.

Forretningsudvalget betoner kraftigt, at der skal ske en styrket udvikling af det pædagogiske udviklingsarbejde på Strandvænget samt udvikling af et kvalificeret og fagligt kompetent tilsyn.

Forretningsudvalget drøftede den redegørelse socialminister Eva Kjer Hansen har ønsket fra Region Syddanmark om forholdene på Strandvænget. Den afleveres i morgen.

Regionen har nu nedsat en arbejdsgruppe med eksperter fra regionen, institutionerne og uddannelsessteder, som inden udgangen af marts skal fremlægge en plan for, hvordan regionen udvikler tilsyn og den pædagogiske indsats i regionens tilbud til voksne udviklingshæmmede.

Planen og de nye tilsynsregler fremlægges på regionsrådsmødet den 16. april 2007.

Yderligere oplysninger
Regionsrådsformand Carl Holst, mobil 40 32 52 10
Socialdirektør Anders Møller Jensen, mobil 40 33 15 74
Konstitueret forstander Carsten H. Lund, mobil 30 31 82 53

Se mere om sagen på www.regionsyddanmark.dk


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring