Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Fælles akutmodtagelse sikrer borgere god service

5. marts 2007 

I fremtiden vil borgerne blive mødt af et team af speciallæger døgnet rundt, når de kommer på sygehuse med akutbetjening. I dag modtages patienter ofte af yngre læger under uddannelse udenfor almindelig arbejdstid.

Sådan lyder én af anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen om fremtidens akutte beredskab. Den anbefaling er der bred opbakning til blandt medlemmerne i regionsrådet i Region Syddanmark.

De mener, at den ny struktur på sygehusene vil sikre borgerne en bedre service. Regionsrådet afleverer nu oven på mandagens regionsrådsmøde et høringssvar til Sundhedsstyrelsen om akutberedskabet.

- Den ny struktur giver borgerne den kvalitetsmæssigt bedste service og betyder, at regionens sygehuse er klar døgnet rundt til at give patienterne en behandling helt i top. Fagligt set er fælles akutmodtagelser det helt rigtige at satse på, siger Poul-Erik Svendsen (S), formand for udvalget vedr. tilrettelæggelse af akutbetjeningen.

Regionsrådet skriver i sit svar til Sundhedsstyrelsen, at der vil blive fire, fem eller maksimalt seks akutcentre i regionen. Det betyder, at der skal bygges om, og det vil formentlig koste omkring fem milliarder kroner over en fem-årig periode.
Det beløb vil dog blive væsentligt højere, hvis der bygges et nyt universitetshospital i Odense.

Regionsrådet bemærker samtidig, at der ikke er en stærk faglig underbygning af anbefalingen om et befolkningsgrundlag på mellem 200.000-400.000 indbyggere per akutsygehus.

Regionsrådet mener, at det bliver nødvendigt at opruste på det præhospitale område, hvis der bliver færre akutmodtagelser. Derfor skal døgndækningen med lægebiler udbygges, der skal rustes op på behandleruddannelsen, og der skal gøres brug af landsdækkende lægehelikopterer.

I dag har borgere mulighed for i en række sammenhænge at henvende sig på sygehuset direkte eller via andet sundhedspersonale, og det giver blandt andet en velfungerende borger-service, nærhed og kvalitet, mener regionsrådet.
Derfor vender regionsrådet tommelfingeren nedad til Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at al henvendelse til sygehuset skal være lægevisiteret.

Tidsplan:

I forbindelse med høringssvaret til Sundhedsstyrelsen har regionsrådet fremlagt en tidsplan for planlægningen af, hvor der i fremtiden skal være sygehuse med akutmodtagelse.

Frem mod den 1. juni vil blandt andre faglige råd, sygehusledelser, borgere og kommuner blive inviteret med i arbejdet med at udarbejde en række modeller for akutmodtagelsen.

Modellerne bliver sendt i høring blandt borgere og fagfolk fra den 25. juni til den 20. august, og herefter vil politiske udvalg i regionen og i sidste ende regionsrådet melde et forslag til en ny sygehus-struktur ud.

Forslaget sendes i høring den 1. oktober til den 22. oktober, og på regionsrådsmødet den 3. december træffer regionsrådet en endelig beslutning om, hvor der fremover skal være sygehuse med akutmodtagelse.

Se hele tidsplanen i det vedhæftede pdf-dokument.

- Vi ønsker at høre alle meninger og kommentarer fra borgerne i regionen, faglige eksperter, kommuner og andre om den fremtidige akut-struktur. Når alle er hørt, vil vi i regionsrådet træffe beslutning om hvilke funktioner, der skal være på de enkelte sygehusene i regionen, siger;Bent Poulsen (V), næstformand for udvalget vedr. tilrettelæggelse af akutbetjeningen.


Yderligere oplysninger:
Poul-Erik Svendsen, formand for udvalget vedr. tilrettelæggelse af akutbetjeningen, mobil 29 20 12 00.
Bent Poulsen, næstformand for udvalget vedr. tilrettelæggelse af akutbetjeningen, mobil 29 60 07 47.  
Jens Elkjær, sundhedsdirektør, 29 46 71 25.

Links/bilag

Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring