Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region Syddanmark byder på iskold top-hockey i sommervarmen

31. maj 2007 

Region Syddanmark inviterer sammen med ishockey-klubberne i Esbjerg, Odense og Vojens til ishockey i sensommeren.

Regionen er sammen med de tre klubber gået sammen om at arrangere Region Syddanmark Cup den 17., 18., og 19. august 2007. Ud over de tre syddanske hold deltager tre udenlandske i weekend-turneringen, som afvikles i skøjtehallerne i Odense. Der er fri entré til kampene.

 

"Vi vil gerne invitere hele familien Syddanmark til ishockey og Region Syddanmark Cup. Vi lægger vægt på at skabe en turnering, som appellerer bredt – så far også kan tage mor og sønnike med til en god fælles og tempofyldt oplevelse", siger Carl Holst, regionsrådsformand i Region Syddanmark.

"Samtidig vil vi bruge turneringen til at vise, at Region Syddanmark er en region, der sportsligt kan måle sig med de bedste i Danmark – også når vi snakker ishockey.

Danmark har lige opnået den hidtil bedste placering ved et VM, og der vil være mulighed for at opleve flere af de danske VM-spillere på isen i Odense".

 

De tre udenlandske hold er:

Krefeld Penguins, Tyskland – klubben sluttede på 10. pladsen i den bedste tyske række i den forgangne sæson. Et stærkt hold hvor de tyske spillere er suppleret af blandt andet stærke finner, slovakker, amerikanere og canadiere.

EHC Munchen, Tyskland – klubben nåede semifinale i den næstbedste tyske række sidste år. Et traditionsrigt hold, hvor stærke tyske spillere er suppleret af profiler fra Østeuropa og Canada.

Rögle BK, Sverige – klubben bliver det svenske islæt ved Region Syddanmark Cup. Danskerklubben fra Ängelholm i Skåne er tæt på Elitserie-klasse, hvilket også blev demonstreret i sidste sæson. Efter en flot andenplads i den næstbedste række, Allsvenskan, kiksede man dog, da der blev dystet om de eftertragtede Elitserie-billetter i kvalserien.

 

"De tre syddanske klubber glæder sig til Region Syddanmark Cup. Vi synes, det er et godt initiativ regionen har taget. Interessen for ishockey herhjemme er klart stigende. Udenlandske klubber har fået øjnene op for dansk ishockey efter landsholdets flotte resultater ved de seneste fem verdensmesterskaber. Skal vi også på klubplan bide skeer med de store er denne turnering klart et skub i den rigtige retning", siger Per Jensen, direktør i Odense Ishockey Klub.

"Vi har valgt tre stærke udenlandske hold. Det betyder, at de tre danske hold skal spille op til deres bedste. Det garanterer seværdig ishockey",

 

SønderjyskE – www.soenderjydske.dk

EIK – Esbjerg Ishockey Klub – www.esbjergik.dk

OIK- Odense Ishockey Klub – www.oik.dk

 

Mere fakta om Region Syddanmark Cup vil løbende blive offentliggjort på regionens og de tre klubbers hjemmesider.

 

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Regionsrådsformand Carl Holst, Region Syddanmark, mobil 40 32 52 10

Udviklingskonsulent Jesper Tofft, Region Syddanmark, telefon 76 63 19 07

Direktør Per Jensen, Odense Ishockey klub, mobil 22 11 02 02

 

Fakta:

Ifølge loven kan regionerne medvirke til at sætte gang i kulturbegivenheder samt udvikle kulturelle tilbud. Regionsrådet har besluttet, at støtte Region Syddanmark Cup med 340.000 kr.


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring