Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

10 ugers høring om fremtidens sygehuse og psykiatri er skudt i gang

25. juni 2007 

Spørg løs til debatmøder. Blog med din politiker på nettet. Skriv dine tanker ned.

De næste 10 uger er fremtidens sygehuse til debat i Region Syddanmark. 10 forskellige modeller for, hvordan sygehusene skal fungere i fremtiden, er lagt frem. Skal der være fire, fem eller seks akutmodtagelser i regionen? – og hvor skal de ligge? Det er nogle af spørgsmålene i debatten, der også handler om, hvordan kvaliteten på sygehusene skal være.

Også fremtidens psykiatri er til debat.  Planen for fremtidens psykiatri skitserer seks modeller for den fremtidige organisering af behandlingspsykiatrien i Region Syddanmark. Seks modeller, som alle vil kunne leve op til præmisserne om robusthed, kvalitet og lokal specialisering. Alle modeller indebærer samtidigt en række forandringer såvel for borgere som medarbejdere i regionen.

Ordet er frit, og de 41 regionsrådsmedlemmer står klar til at lytte til, hvad borgerne mener om forslagene. Frem til 3. september kan man give sin mening til kende på flere måder. Til borgermøder, på politikernes weblogs eller ved at sende et høringssvar til regionen. Alle former for svar og ytringer tager politikerne med sig, før de beslutter hvilken model, Fremtidens Sygehuse og fremtidens psykiatri skal bygges op som.

- Vi glæder os til at høre, hvad borgerne mener. Vi vil bruge de kommende uger til at finde ud af, hvad der er vigtigt for folk, når vi snakker om kvalitet i Fremtidens Sygehuse, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for det særlige udvalg vedr. tilrettelæggelsen af akutbetjeningen.

- Vi har ikke lagt os fast på nogen bestemt model endnu. Det gør vi først, når høringsperioden slutter, og vi har læst alle høringssvar, siger Bent Poulsen (V), der er næstformand i udvalget.

- Psykiatriplanen skal sikre en psykiatri, der i det lange perspektiv på 10-15 år giver borgerne en bedre kvalitet. Jeg vil gerne opfordre alle, patienter og pårørende, medarbejdere og borgere til at deltage i den kommende debat. Vi folkevalgte har brug for at få alle relevante synspunkter frem, så vi kan tage den bedste beslutning for psykiatrien ved regionsrådets sidste møde den 20. december, siger Bente Gertz Hansen (S), formand for det særlige udvalg for social- og psykiatriområdet samt specialundervisning.

Helt frem til 20. december, hvor regionsrådet træffer den endelige beslutning, kan man følge med i debatten på regionens hjemmeside. Her kan man finde alt fra ordbog og spørgsmål og svar om emnet til de høringssvar, regionen modtager. Her kan man også læse mere om det borgertopmøde, der holdes 1. september og de fire borgermøder for psykiatriområdet i august.

Til november, hvor regionsrådet vælger én model, begynder en ny høringsperiode på fire uger, hvor man har mulighed for at kommentere den valgte model.

Omlægningerne af sygehusene forventes at være færdige om seks til otte år.

Fakta:
I den første uge i juli kan man på biblioteker, sygehuse og andre offentlige steder hente en brochure, hvor hovedtrækkene i høringsgrundlaget for Fremtidens Sygehuse er skitseret.

Yderligere oplysninger:

Poul-Erik Svendsen (S), formand for akut-udvalget, mobil 29 20 12 00

Bent Poulsen (V), næstformand for akut-udvalget, mobil 29 60 07 47

Jens Elkjær, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, mobil 29 46 71 25

Bente Gertz Hansen (S), formand for det særlige udvalg for social- og psykiatriområdet samt specialundervisning, mobil 2172 7102

Konstitueret direktør Anders Møller Jensen, psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 4033 1574


Siden er sidst opdateret 23-08-2007
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring