Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Artikler

Oversigt over de 10 seneste artikler.

Vil du se ældre artikler, skal du bruge menuen i venstre side. Her er artikler placeret i mapper opdelt på måneder og år.


Artikler
Ny undersøgelse giver vigtig viden om unges mentale trivsel
Sociale medier, fester og fællesskaber er for mange forbundet med det gode ungdomsliv. Men samtidig kan det også være en kilde til mistrivsel. Det viser en ny undersøgelse af den mentale trivsel blandt børn og unge i Syddanmark. Undersøgelsen er bestilt af regionsrådet, som ønsker at bruge undersøgelsen som afsæt til at forbedre den mentale trivsel hos unge syddanskere.
12.05.2021
Status på COVID-19-vaccination i Region Syddanmark
Region Syddanmark vil løbende orientere om status på COVID-19-vaccinernes udrulning i regionen. Dette er status for uge 19.
11.05.2021
Sundhedspersonale inviteres til anden vaccination med Moderna
Sundhedspersonale i Region Syddanmark, som har fået første vaccination med vaccinen fra AstraZeneca, inviteres de kommende uger til anden og opfølgende vaccination med Moderna. Sundhedspersonalet vil som udgangspunkt blive vaccineret på regionens syv store vaccinationscentre.
03.05.2021
10-års jubilæum for sundhedsfagligt personale på 112
Landet over markerer vagtcentralerne, at det er 10 år siden, at sygeplejersker, paramedicinere og behandlere overtog de sundhedsfaglige 112-opkald. Det har givet et kvalitetsløft og placeret Danmark som et af de lande i verden, hvor flest mennesker overlever hjertestop. ​
03.05.2021
Flere skal behandle egne fodvorter
I stedet for at få behandlet ukomplicerede fodvorter hos lægen skal de fleste syddanskere fremover selv behandle deres fodvorter. Borgere, der er ude af stand til at behandle sig selv, kan dog – som led i en forsøgsordning - blive henvist til vederlagsfri behandling hos en statsautoriseret fodterapeut.
28.04.2021
To regioner skal sammen drive specialrådgivning til børn og unge med høretab
Region Nordjylland og Region Syddanmark vil også i 2021/22 tilbyde specialrådgivning til børn og unge med høretab i hele landet. Sammen har de to regioner netop vundet Socialstyrelsens udbud, der endnu engang tildeler dem rollen som VISO-leverandører på området.
28.04.2021
Pårørende til psykisk syge skal have mere hjælp
Regionsrådet har netop godkendt, at der etableres et Center for Pårørendeinddragelse i Region Syddanmark. Blandt målene er, at pårørende til mennesker med psykisk sygdom skal have mere støtte og rådgivning i en hverdag, som kan være meget svær og stressende.
27.04.2021
Region Syddanmark sender ny akutplan i høring
Regionsrådet har 26. april godkendt at sende den nye akutplan for regionen i høring. Planen skal styrke sammenhængen i det syddanske sundhedsvæsen, så alle borgere med akut opstået sygdom eller skade hurtigt får den rette hjælp. De 32 forslag i planen skal være med til at binde sygehuse, kommuner og praktiserende læger endnu bedre sammen i fremtiden.
27.04.2021
Sidste fase af nyt centrallager er på plads
Corona-krisen har med stor tydelighed vist, at det er en fin idé at have et godt lager af blandt andet værnemidler. I sommeren 2020 fremrykkede regionsrådet derfor planerne om at bygge et nyt centrallager i Odense. Nu er sidste fase af byggeriplanerne godkendt.
26.04.2021
Regionale klimakroner til klimafolkemødet i Middelfart
Regionsrådet har som led i Region Syddanmarks partnerskabsaftale med Middelfart Kommune afsat 2 millioner kroner til dette års Klimafolkemøde i Middelfart. Over tre dage samler arrangementet eksperter, politikere, organisationer og borgere om samtaler, møder og aktiviteter i klimaets tegn. Målet er at finde løsninger på klimaudfordringerne og sætte et tydeligt aftryk på den nationale klimadagsorden.
26.04.2021

Siden er sidst opdateret 09-01-2018
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring