Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Moderne tider i Odense

 

Klik her for at se i fuld skærm
Personer fra regionsrådet spiller fodbold

Computerspil som fysisk aktivitet. Lige noget for Julie Skovsby, Stephanie Kristensen og Karsten Uno.

 

Overlæge Niels Dieter Röck fortæller om det avancerede udstyr, der tages i brug for at redde liv påOUH's multitraumecenter.

Klik her for at se i fuld skærm
Overlæge Niels Dieter Rock fremviser udstyr, der tages i brug for at redde liv på OUHs multitraumecenter

En avanceret scanner, der kan tage billeder i flere dimensioner, så lægerne helt nøjagtig kan se, hvor for eksempel en kræftknude sidder.

Det var noget af det moderne isenkram regionsrådspolitikerne i dag fik vist ved et besøg på Odense Universitetshospital.

Billeder fra den såkaldte PET-scanner gør det muligt at fjerne en kræftknude ved et meget målrettet kirurgisk indgreb og sparer dermed patienten for en større og mere invaliderende operation. Samtidig kan billeder fra scanningen afsløre, om kræften har bredt sig. Man kan se alt kræftramt væv i hele kroppen.

30 af regionsrådets 41 politikere var med på turen til Odense, der er den fjerde af en række ture rundt i Region Syddanmark. Formålet med turene er, at politikerne lærer den nye region at kende og ser nogle af de sygehuse og andre institutioner, som regionen får ansvaret for, når kommunalreformen effektueres og Region Syddanmark bliver virkelighed pr. 1 januar 2007.

Færre senge, men stadig størst
Politikerne fik også en generel præsentation af universitetshospitalet, der er Region Syddanmarks klart største sygehus med et bruttodriftsbudget i 2005 på 3,4 mia. kr., 1067 senge og 6911 medarbejdere.

- OUH har i dag 250 færre senge end for 10 år siden og i samme periode har vi fordoblet aktiviteten, fortalte områdedirektør Jens-Otto S. Jeppesen blandt andet.

Deltagerne så og hørte også om hospitalets store skadestue, der hjælper 50.000 tilskadekommende hvert år, og hospitalets store psykiatriske afdeling.

Politikere i legehjørnet

 

Klik her for at se i fuld skærm
En studerende på RoboCluster viser regionspolitikere rundt

 

En studerende på RoboCluster viser Ingeborg Moritz Hansen(V) (t.v) og Bente Gertz Hansen(S), hvad intelligente klodser kan.

 


Turens andet stop var Syddansk Universitet, hvor politikerne fik mulighed for at se og ”lege” med robotter på RoboCluster – en afdeling, der arbejder med at udvikle robotteknologier i tæt samspil med erhvervslivet.

Politikerne fik blandt andet mulighed for at afprøve et nyt legeredskab, hvor man har kombineret computerspil med fysisk aktivitet. På en stor gummimåtte gælder det om at være hurtigst til slukke kulørte lys med et fodtramp, når de tænder tilfældige steder på måtten. Efter sigende er måtten på vej ud på danske legepladser i løbet af i år.

Universitets-besøget omfattede også en generel intro til Syddansk Universitet og en kort præsentation af Mærsk Mc-Kinney Instituttet for Produktionsteknologi.

Regionsrådspolitikerne sluttede Odense-turen med et besøg i den fynske landsby.


Siden er sidst opdateret 10-06-2020
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring