Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Besøg i Fredericia

Klik her for at se i fuld skærm
Regionsrådsmedlemmer be besøg på dialyseafdelingen på Fredericia Sygehus.

Ledende overlæge Kjeld E. Otte fortæller regionsrådspolitikerne om behandlingen afdialysepatienter.

Foto: Søren Hauge

På den syvende og foreløbigt sidste tur rundt i regionen besøgte de syddanske regionspolitikere mandag Fredericia. På Fredericia Sygehus fik de en grundig introduktion til flere af sygehusets specialer. Derefter var der besøg hos Fredericia Kommune – blandt andet med bustur rundt i området.

Dagen begyndte på Fredericia Sygehus, der sammen med Kolding Sygehus udgør én af de i alt seks sygehusenheder i Region Syddanmark. Sygehuset har et befolkningsgrundlag på 125.000 borgere, 435 senge og samlet knap 120.000 årlige sengedage.

 

Kolding-afdelingen, der har flere satellitter, er Danmarks næststørste karkirurgiske afdeling og kan prale af at have behandlingsresultater, der ligger langt over landsgennemsnittet.

 

Ledende overlæge på karkirurgisk afdeling, Jørn Jepsen, fortalte om afdelingens behandling af for eksempel åreforkalkning og åreknuder.

 

Kærlighedsledelse
Jørn Jepsen praktiserer såkaldt kærlighedsledelse i sin afdeling. Han er ikke i tvivl om, at afdelingens flotte resultater alene skyldes dygtige og loyale medarbejdere.

 

Overlæge Palle Osther præsenterede urologisk afdeling, der har base i Fredericia, og tager sig af urinvejslidelser.

 

Regionsrådspolitikerne fik blandt andet lejlighed til at se afdelingens stationære nyrestensknuser. Sammen med en mobil knuser står den for al nyrestensknusning i Region Syddanmark.

Klik her for at se i fuld skærm
Overlæge Palle Osther viser her den stationære nyrestensknuser, der er den eneste i Region Syddanmark.

Overlæge Palle Osther viser her den stationære nyrestensknuser, der er den eneste i Region Syddanmark.

Foto: Søren Hauge

 

Afdelingens måde at gribe behandlingerne an på er så gode, at afdelingen sætter standarden i Nordeuropa. I samarbejde med Syddansk Universitet ansætter afdelingen snart en professor med speciale i urinvejslidelser.

- Det er ikke første gang, jeg har besøgt Fredericia Sygehus”, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) i en kommentar til besøget. Men jeg er glad for, at resten af regionsrådet også får mulighed for at stifte bekendtskab med sygehuset.

- Vi fik præsenteret nogle spændende speciale-områder – for eksempel karkirurgien og urologien – som leverer første klasses behandlinger. Her er kvaliteten fuldt på højde med - eller bedre end den man ser andre steder i Danmark.

Har investeret 300 mio. kr. i erhversaraler
Eftermiddagen bød på et besøg hos Fredericia Kommune. Her tog borgmester Uffe Steiner (S) imod i det nyrenoverede Meldahls Rådhus, der tidligere har fungeret som byens rådhus.

Klik her for at se i fuld skærm
Rådhuspladsen i Fredericia

Borgmester i Fredericia, Uffe Steiner, viser den nyrenoverede gågade og pladsen foran rådhuset.

Foto: Søren Hauge

Efter en kort oplæg var der arrangeret bustur rundt i kommunen, blandt andet for at se Danmark C – et 300 hektar stort erhvervsområde, der strækker sig fra Lillebælt mellem de to broer og ind til Taulov.

Fredericia Kommune har investeret 300 mio. kr. i at 'byggemodne' arealet, der er Danmarks hurtigst voksende erhvervsområde.

- Vi bliver hjulpet godt på vej af højkonjunktur. Men det betyder rigtigt meget, at vi har bygget veje, etableret kloak og gadelys. Når virksomhederne har købt en grund, kan de komme i gang med at bygge med det samme, siger borgmester Uffe Steiner.

17 ha byggegrund ved havnen

Klik her for at se i fuld skærm
Borgmester i Fredericia, Uffe Steiner, fortæller om de mange muligheder der er på den 17 hektar store grund i bymidten, når Kemira er færdig med at bryde den gamle gødningsfabrik ned.

Borgmester i Fredericia, Uffe Steiner, fortæller om de mange muligheder der er på den 17 hektar store grund i bymidten, når Kemira er færdig med at bryde den gamle gødnings-fabrik ned.


På havnen i Fredericia fik regionsrådspolitikerne også mulighed for at se, hvordan gødningsvirksomheden Kemira er ved at bryde deres gamle fabrik ned her. Inden længe vil der på den 17 hektar store grund i midten af byen og helt ned til Lillebælt kunne skabes et helt nyt byområde med boliger, forretninger og attraktive cafeer og restauranter.

- Det var meget interessant at besøge Danmark C – meget imponerende at se den erhvervsudvikling Fredericia Kommune har gang i der, siger regionsrådsmedlem Willy Sahl (S).

- Andre kan helt sikkert lære noget af Fredericias måde at gribe tingene an på.


Siden er sidst opdateret 11-10-2006.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |