Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Mere plads til mangfoldighed

De var der alle sammen.

Dem med rødt hår. Dem, der var grå i toppen. Dem med blå spidser i håret.

Alle har de det til fælles, at de arbejder i Region Syddanmark. Og alle har de til opgave at finde ud af, hvordan man skaber plads til kollegaer af alle slags. Også dem, der har et handicap, dem, der ikke er født i Danmark, dem, der ikke fejrer jul, dem, der indgår i registrerede partnerskaber, og dem, der kan kalde sig seniorer.

Torsdag holdt Region Syddanmark en mangfoldighedskonference i Fredericia, hvor omkring 100 tillidsrepræsentanter og medlemmer af MED-udvalg fra regionens institutioner var samlet.

"Vi skal som organisation spejle dem, vi er sat til at tage os af. Vi skal finde ud af, hvordan vi gør det på en ordentlig måde", sagde Catharina Freudendahl, da hun bød velkommen. Hun er ansat som mangfoldighedskoordinator i Region Syddanmark og har til opgave at hjælpe mangfoldigheden på vej.

Kuffert med gode råd
Ud af projekt mangfoldighed er der også kommet en mangfoldighedskuffert, som blev delt ud i oktober. Den rummer redskaber til at få sat fokus på at arbejde for mere mangfoldighed. Der er også lavet postkort, der er delt ud på regionens uddannelsessteder. Her opfordres de unge til at søge job i regionen.

Mangfoldighed, kuffert, konference
Arbejdspladserne i Region Syddanmark har fået en mangfoldighedskuffert, der rummer gode råd og redskaber til, hvordan man kan dyrke mangfoldigheden. (Foto: Jørgen Diswal)

Formålet med konferencen var at få sat ord på nogle af de udfordringer, man har på arbejdspladserne, når man står over for en nuværende eller kommende kollega, der ikke er, som folk er flest.

For Region Syddanmark er mangfoldighed en central værdi. Det betyder i praksis, at der tænkes i mangfoldighed, når der ansættes nye medarbejdere, når der skal findes nye måder at løse opgaver på, eller når der tænkes på måder at fastholde medarbejderne.

I en tid med mangel på arbejdskraft er der for alvor brug for at tænke anderledes, så vi får aktiveret alle de resurser, der findes i dag.

Carl Holst, Bente Wennerberg, mangfoldighed, konference
"I regionsrådet har vi sat nogle rammer og nogle værdier for mangfoldighed. Men det er medarbejderne, der skal udføre det i praksis", sagde regionsrådsformand Carl Holst (V), da han blev interviewet på scenen til konferencen. (Foto: Jørgen Diswal)

Bevidst om mangfoldighed
Formiddagen blev brugt til at snakke gruppevis om mangfoldighed. Her er et udpluk af det, der blev snakket om ved bordene.

"Jamen, vi må da gøre noget i forhold til det".

"Vi har jo hver vores baggrund – hvad indflydelse har det, på det jeg tænker".

"Man skal gøre sig den mangfoldighed bevidst, når man søger nye folk".

"Man skal tænke over, hvad der gør arbejdspladsen attraktiv".

Mangfoldighed, konference, diskussion, gruppearbejde
Erfaringer og gode råd blev lagt på bordet til mangfoldighedskonferencen i Fredericia. (Foto: Jørgen Diswal)

Eftermiddagen var sat af til forskellige work shops, hvor bl.a. folk fra private virksomheder fortalte om, hvilke erfaringer de har gjort sig med at satse på mangfoldighed på arbejdet.

Dagens input munder ud i et idékatalog, som kan bruges på regionens arbejdspladser.


Siden er sidst opdateret 16-11-2007.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |