Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilJanuar 2009pilSyddanmark skal have større andel af trafikinvesteringer

Syddanmark skal have større andel af trafikinvesteringer

Trafikken på motorvejene i Trekantområdet, vejene til og fra Billund Lufthavn, investeringer i jernbanenettet, transport til Esbjerg Havn og kanalforbindelsen i Odense.

Det var blot et par af de emner, som blev vendt på det trafikmøde, som regionsrådsformand Carl Holst (V) og formanden for kommunekontaktrådet, Uffe Steiner Jensen (S), havde inviteret til tirsdag den 13. januar i Vejle.

En enkelt folketingspolitiker nåede også med til trafikmødet.
Regionsrådsformand Carl Holst (V) bød en af regionens folketingspolitikere, Kim Mortensen (S), velkommen til trafikmødet. Foto: Jørgen Diswal.

Baggrunden for invitationen er regeringens trafikudspil, som blev præsenteret den 8. december. Indholdet er slet ikke tilfredsstillende set med syddanske øjne.

”Alle der færdes i bil eller tog i Syddanmark ved, at der er voldsomme problemer med at komme frem. Der er problemer med vejforholdene ved Billund Lufthavn, der er kapacitetsproblemer på Vejlefjordbroen og på motorvejen på Vestfyn. Sidst men ikke mindst har vi et problem med grænseoverskridende togtrafik, der kræver et dobbeltspor”, siger Carl Holst.

Syddanskerne vil ikke hægtes af udviklingen, og på trafikmødet var der bred enighed om, at investeringer i Region Syddanmark er prioriteret for lavt i det udspil som regeringen har lagt frem.

Direktør for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Mikkel Hemmingsen (tv.) forklarer ivrigt for Esbjergs borgmester, Johnny Søttrup (V).
Direktør for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Mikkel Hemmingsen (tv.) forklarer en af udfordringerne for Esbjergs borgmester, Johnny Søttrup (V). Foto: Jørgen Diswal.

 

”Formålet med mødet er meget enkelt: Vi skal sikre, at de gode argumenter for investeringer i infrastrukturen i vores del af landet bliver hørt på Christiansborg. Ingen kan være tjent med, at en hel landsdel kobles af fremtidens infrastruktur”, sagde Carl Holst på mødet i regionsrådssalen.

Blandt deltagerne på trafikmødet var både borgmestre, regionsrådspolitikere, direktører fra det private erhvervsliv og formænd for diverse råd og sammenslutninger. Fælles for dem alle er, at de har en holdning og interesse i den fremtidige udvikling af infrastrukturen i Region Syddanmark.

”Jeg er glad for, at vi i en så bred forsamling – med repræsentanter fra regionen, kommunerne, URS, Vækstforum, DI og andre aktører fra det private - kan nå til enighed om en række fælles sager”, siger Uffe Steiner Jensen, formand for Kommunekontaktrådet.

UffeSteiner Jensen
Uffe Steiner Jensen (S), formand for Kommunekontaktrådet.

 

Der var en god debat blandt deltagerne, og i løbet af eftermiddagen blev der enighed om, at for at kunne lægge pres på regeringens endelige beslutning, skulle der være nogle kernepunkter, som alle aktører i regionen skal være fælles om at profilere.

Konklusionspapir fra mødet finder du her.


mikkel.paerremand@regionsyddanmark.dk


Siden er sidst opdateret 15-01-2009.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |