Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Indvielse af lægehus i Ølgod

Størstedelen af personalet i Ølgods nye lægehus. Indvielsen fandt sted fredag 14. oktober 2011. Foto: Jørgen Diswal
Lægedækningen i Ølgod er sikret

14-10-2011 | Af Hanne Kopp

Borgerne i Ølgod og omegn kan føle sig trygge, hvis de skulle gå hen og blive syge og få brug for en læge. I dag var der officiel indvielse af et nyt lægehus med plads til fem læger i det gamle rådhus.

 

Det blev fejret hele dagen med reception og åbne døre, hvor patienter, kolleger, familie, samarbejdspartnere, presse og politikere lagde vejen forbi med blomster og gaver. Formand for praksis- og kommuneudvalget i Region Syddanmark, Bo Libergren (V) udtrykte sin glæde sådan her:

- Når man ved, hvor svært det er at skaffe læger uden for de større byer, er det en ekstra stor glæde at være med til indvielsen i dag. Det er nemlig vigtigt, at vi alle sammen har en praktiserende læge i nogenlunde nærhed af, hvor vi bor.

- Vi i Region Syddanmark vil gøre, hvad vi kan, for at det også lykkes fremover. Jeg synes, det her er et skoleeksempel på, hvad vi kan nå, når vi arbejder sammen om at løse vores fælles udfordringer, sagde Bo Libergren.

Regionens sunde hjørne

Borgmester i Varde Kommune, Gylling Haahr (V), lagde også stor vægt på samarbejdet mellem blandt andet kommune, læger og region, og fortalte også, hvor vigtig den nye lægepraksis er for området, når man taler sundhed, udvikling og vækst:

- Den regionale sundhedsprofil, der blev offentliggjort i foråret, viste, at Varde Kommune er det sunde hjørne i regionen. Det er vi stolte af, og den profil skal vi blive ved med at have. Derfor har kommunen flere tiltag og strategier, der skal være med til at øge borgernes sundhed, formindske social ulighed. Og så arbejder vi selvfølgelig på at få flere indbyggere til kommunen, og her er et nyt attraktivt lægehus ikke helt uvæsentlig, sagde Gylling Haahr.

Her er rart at være

Lægehuset åbnede reelt i maj måned. De to praktiserende læger, der indtil videre er i lægehuset, fortalte om dagligdagen, og at tingene rent faktisk fungerer nu. De har fået det personale, der er brug for, og de arbejder på at tiltrække flere unge læger til lægehuset. Den senest ankomne læge formulerede det sådan her:

- Som almen praktiserende læge står du arbejdsmæssigt med mange muligheder, men de fysiske muligheder kan være begrænsede. For mig har argumentet for at starte her været: Et rationelt drevet lægehus, det brede kendskab til patienterne, de nyrenoverede lokaler, sparringen og samarbejdet med andre. Jeg håber også, at det kan være med til at tiltrække andre læger. Her er rart at være, sagde praktiserende læge, Lasse Johansson.

Udkant er ikke afgrund

Eller som hans far, Niels Ole Johansson sagde i sin tale, henvendt til sønnen:  

- Du flyttede fra trygheden. Du hjalp børn i Guatemala, og svor at du aldrig ville komme tilbage hertil, men du ved nu, at udkant er ikke afgrund. Det er et område for udvikling. 

Se indslag fra TVSyd.
Fakta

I 2010 byttede Region Syddanmark og Varde Kommune bygninger: Varde Kommune overtog nogle bygninger på det gamle sygehus i Varde og Region Syddanmark fik det gamle rådhus i Ølgod.

For at fremtidssikre lægebemandingen i Ølgod har regionen renoveret lokalerne og gjort plads til fem læger. Det er nemlig erfaringen, at for at kunne tiltrække unge læger til yderområderne i fremtiden, er det nødvendigt at kunne tilbyde større lægepraksis. Praksis, hvor der er mulighed for netværk og sparring lægerne i mellem, og hvor der eksempelvis også er mulighed for at indgå partnerskaber med andre sundhedstilbud.

De praktiserende læger lejer sig ind i bygningerne. Lignende ordninger findes andre steder i regionen, blandt andet i Brørup, Tønder og på Ærø.

Lægehuset i Ølgod er pt. bemandet med to praktiserende læger: Praktiserende læge Per Aas Larsen samt praktiserende læge Lasse Johansson. Derudover er der en vikarlæge, og de resterende to lægeklinikker står pt. tomme. Lægehuset har pt. 5500 patienter.

I Ølgod er der foruden det nye lægehus en enkeltmandslægepraksis i byen. 


Siden er sidst opdateret 17-10-2011.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring