Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilFebruar 2012pilSyddansk Sundhedsinnovation positivt modtaget
Folketingspolitikere på G10

Region Syddanmark havde inviteret syddanske folketingspolitikere til en fremvisning af regionens innovationscenter G10.
Syddansk Sundhedsinnovation positivt modtaget

08-02-2012 | Af Sofie Toftgaard Janerka

Syddanske folketingspolitikere var 6. februar på besøg hos Syddansk Sundhedsinnovation for at få indtryk af Danmarks største udviklingsmiljø inden for sundheds- og velfærdsteknologi.

Der var stolthed i stemmerne og positive tilkendegivelser, da syddanske folketingspolitikere 6. februar var på besøg på Syddansk Sundhedsinnovations testcenter G10 i Forskerparken i Odense.

Her blev politikerne nemlig præsenteret for de udviklingsprojekter og initiativer, som er i gang med det formål at skabe bedre løsningerne for borgerne og nye forretningsmuligheder og jobs inden for sundheds- og velfærdsteknologi Et udviklingsmiljø, som Region Syddanmark gerne tilbyder som et landsdækkende center.

Landspolitisk opbakning

Fra begge sider af det politiske spektrum var der stolthed og opbakning til den syddanske satsning på velfærdsteknologi.

Folketingspolitikeren for SF, Annette Vilhelmsen, udtrykte det meget klart:
- Det lyder som et rigtig godt projekt. Man bliver helt stolt af at være fra Region Syddanmark, sagde hun, og blev bakket op af Jacob Elleman-Jensen fra Venstre:

- Det er en rigtig god idé at arbejde videre med udviklingen og arbejde på at åbne sig, så andre regioner også kan få glæde af det. Det svære bliver at få det offentlige og private samspil til at fungere. Men så er det jo så meget desto vigtigere, at man arbejder med at udvikle måder, hvorpå det offentlige og private kan samarbejde, som man gør her, sagde han efter mødet

Udviklingsmiljø på tværs af sektorer

I G10, hvor mødet blev afholdt, kan medarbejdere eksempelvis afprøve indretningen og arbejdsgange i de nye sygehusbyggerier og har dermed mulighed for at komme med ideer og forslag til, hvordan det kan indrettes endnu bedre, når byggearbejdet for alvor går i gang.

G10 er en del af Syddansk Sundhedsinnovation, der netop er flyttet fra administrationsbygningen i Vejle til Forskerparken i Odense. Her er det blevet en del af Forskerparkens nationale og internationale udviklingsmiljø på tværs af forskning, uddannelse, erhverv og offentlige instanser.

Muligheder i et nationalt center

Det er netop det brede miljø med blandingen af offentlig, privat- og forskning, som gør den syddanske satsning på velfærdsteknologi og aktiviteterne i Forskerparken i Odense til noget særligt i Danmark. Og derfor også årsagen til, at regionen er klar til at påtage sig ansvaret som et nationalt udviklingscenter. Et af de næste projekter bliver at udvikle rammerne for det nye psykiatriske sygehus i Vejle som skal være et OPP projekt.

- Vi har gang i mange projekter, hvoraf flere allerede er nationale. Vi mener, at hele landet kan gøre brug af den viden, vi får samlet her. Derfor ønsker vi at stille os til rådighed . Det vil styrke samarbejdet mellem regionerne, at vi kan arbejde med innovation og udvikling på tværs af landsdelene, siger regionsrådsformand Carl Holst (V). 
Fakta

Syddansk Sundhedsinnovation samler regionens egne initiativer inden for sundhedsinnovation. Det er initiativer der understøtter udviklingen fra medarbejderens ide, forskning, til afprøvning og storskala implementering.

Invia: En innovationsenhed, der gennem idéportalen www.invia.nu, opsamler udviklingsideer fra brugere og medarbejder på sundhedsinstitutionerne – og undersøger, hvad der kan arbejdes videre med.

G10: Testcenter i forhold til indretning af nybyggerier. Her får medarbejdere blandt andet mulighed for at teste og optimere indretning og arbejdsgange i 1:1 modeller af lokaler i de nye sygehusbyggerier.

e-team: Arbejder med udvikling og implementering af elektronisk-baserede løsninger til sundhedsvæsnet som den elektroniske patientjournal og telemedicinske services.

OPI-Lab: Laboratorium for offentlig-privat innovation og velfærdsteknologi
OPI-Lab vil på baggrund af tværregionale demonstrationsprojekter og national OPI Task-force udvikle guidelines for OPI-samarbejde inden for velfærdsteknologi, der skal forbedre den offentlige service på en ny og innovativ måde.
 


Siden er sidst opdateret 27-03-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |