Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2012pilMarts 2012pilSpændende hus fyldt med velfærdsteknologi indviet
Indvielse CRS

Regionsrådsformand Carl Holst prøvede ved indvielsen af Center for Rehabilitering og Specialrådgivning et par af de velfærdsteknologiske maskiner. Til venstre er det ergoterapeut Sissel Madsen, der sammen med talepædagog Ragnhild Engen, viser Carl Holst, hvordan han bruger en talemaskine, der læser alt, hvad han skriver højt. (Foto Jakob Fynsk)
Spændende hus fyldt med velfærdsteknologi indviet

16-03-2012 | Af Charlotte Nyborg

Efter i mange år at have ligget på to adresse i Odense er hjælpen til fynboer med tale-, syns-, høre- og bevægelseshandicap nu samlet under et tag i et hus spækket med spændende velfærdsteknologi.

Der er hjælp til alle tænkelige handicap i det nye Center for Rehabilitering og Specialrådgivning, som torsdag den 15. marts 2012 blev indviet på Heden 11 i Odense. Centret, der tidligere har ligget på to adresser i Odense, er nu samlet på en adresse i nye omgivelser, der giver de mange brugere fra hele Fyn optimale muligheder for at få hjælp.

I centret, der i daglig tale hedder CRS, er der hjælp til stort set alt, hvad man kan forestille sig. Centret er både spækket med velfærdsteknologi og ikke mindst med viden om, hvordan man hjælper mennesker med et eller måske flere handicap.

Stammeren kan få styre på sin uregerlige stemme, den spastisk lammede kan få en stol, der holder den skæve ryg på plads, den lamme kan få en maskine, hun kan styre med øjnene, den blinde kan få hjælp til at bruge en computer – blot for at nævne et par af de utallige ting, centret hver eneste dag hjælper med.

Regionsrådsformand Carl Holst stod for indvielsen, og han glædede sig over, at CRS er blandt landets førende på området:
- Det arbejde, der foregår på CRS, er med til at give masser af borgere en bedre velfærd, og det er netop en af regionens kerneopgaver. De velfærdsteknologiske løsninger hjælper os stadig mere og mere i det arbejde. Derfor skal vi fremme og udnytte det store potentiale, der er i at udvikle velfærdsteknologicentre, som for eksempel CRS her i Odense, sagde Carl Holst (V).

Blandt dagens talere var også Randi Stidsen fra MED-udvalget. Hun havde forberedt sin tale ved at spørge et bredt udsnit af sine kolleger om, hvad det bedste er ved nu at være flyttet sammen under et tag. Især et af svarene fandt hun vigtigt:
- Nemlig det svar, at det nu er blevet meget nemmere for borgerne, fordi vi er samlet på et sted. Det er rigtig vigtigt og det giver også en langt større arbejdsglæde, sagde Randi Stidsen.

Ud over bedre vilkår for både brugere og ansatte, så betyder de nye og renoverede rammer også, at CRS fra september 2012 bliver praktisksted for talepædagogstuderende fra Syddansk Universitet (SDU) og samtidig får mulighed for at indgå i et forskningssamarbejde med SDU.

 
Fakta

Center for Rehabilitering og Specialrådgivning (CRS) drives af Region Syddanmark og har omkring 80 ansatte, der yder specialundervisning og specialpædagogisk bistand til borgere med specifikke funktionsevnenedsættelser inden for tale-, høre- og synsområdet samt specialrådgivning vedr. hjælpemidler på syns-, mobilitets- og kommunikationsområdet.
CRS leverer omkring 16.000 forskellige ydelser til 11.000 borgere om året. Budgettet for 2012 er på 58 millioner kroner.


Siden er sidst opdateret 16-03-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap