Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2012pilApril 2012pilFlytning af Gigthospitalet skal fremtidssikre behandlingen
Gigthospital i Gråsten

Direktør i Gigtforeningen Lene Witte og regionsrådsformand Carl Holst (V) ved dagens pressemøde. De to har udsigt til sergentskolen og Sønderborg Sygehus´ fire tårne. Det er tårnet til højre Gigthospitalet eventuelt flytter ind i i 2015. Foto: Carsten Bruun
Flytning af Gigthospitalet skal fremtidssikre behandlingen

25-04-2012 | Af Mira Borggreen

Ved et pressemøde afholdt på Alsion i Sønderborg blev det i dag offentliggjort, at Gigtforeningen vil undersøge mulighederne for, at Gigthospitalet i Gråsten flytter til Sønderborg Sygehus.

- Gigthospitalet i Gråsten er et unikt behandlingstilbud til mennesker med gigt og en spydspids inden for dansk forskning i gigtsygdomme. Det står dog klart, at tiden over de næste år vil løbe fra de bygninger, som hospitalet i dag har til huse i. Af denne årsag har Gigtforeningen besluttet at afsøge mulighederne for at flytte Kong Christian X’s Gigthospital til mere moderne og fleksible lokaler i en selvstændig sygehusafdeling i bygninger, som sygehuset i Sønderborg får tilovers.

Det var hovedbudskabet fra Gigtforeningens direktør, Lene Witte, som i dag kl. 12.30 indledte et pressemøde om Gigthospitalets fremtid på Alsion i Sønderborg i selskab med regionsrådsformand, Carl Holst, fra Region Syddanmark.

- Det er beklageligt, at tiden tvinger Gigthospitalet til at forlade Gråsten, men heldigvis kan vi bevare dette enestående behandlingstilbud for gigtpatienter i Sønderjylland. Med en placering ved specialsygehuset i Sønderborg vil vi være med til at fremtidssikre Gigthospitalet. En stor sidegevinst er, at de lokaler, vi i nær fremtid får tilovers på sygehuset, også fremover bliver anvendt til sygehusformål. Dermed skaber vi en situation, som bliver til gavn for både Gigthospitalet og specialsygehuset i Sønderborg. En situation, som kommer både patienter og medarbejdere på de to sygehuse til gode, siger Carl Holst.

På pressemødet forklarede Lene Witte, hvorfor det i løbet af få år ikke vil være muligt at forblive i Gråsten.

- Situationen er den, at bygningerne i Gråsten vil skulle totalrenoveres for at kunne imødekomme patienternes og personalets behov. Vi har i flere år arbejdet intenst på at skaffe økonomi til et sådant projekt. Men vi må se i øjnene, at det ikke er muligt. Samtidig er vi over årene også blevet mere opmærksomme på de udfordringer, der er, ved at være et mindre hospital, der ligger helt for sig selv, siger Lene Witte.

Thue Boÿe Hvorslev, som er hospitalschef på Gigthospitalet, siger:

- Målet er fortsat at udvikle og forbedre de faglige såvel som menneskelige kompetencer, som Gigthospitalet er kendt og rost for. Det kræver, at vi arbejder tættere, mere kreativt og dynamisk sammen med andre dele af sundhedsvæsenet. Det åbner en eventuel flytning til Sønderborg mulighed for, samtidig med at vi bevarer vores uafhængighed og særegne karakter. Det øgede patientgrundlag i de nye rammer vil kunne styrke vores forskningsindsats, og det kan skubbe på den udvikling, som skal gøre os til et reumatologisk kraftcenter nationalt.

Lene Witte understreger:

- Jeg er meget bevidst om den store stolthed, der er over Gigthospitalet i lokalområdet og de følelser, som tankerne om en eventuel flytning kan sætte i gang. Det er jo et stykke lokalhistorie, det vedrører. Fra Gigtforeningen vil vi gøre alt for, at den fremtidige udvikling bliver så god som mulig for patienter, medarbejdere og andre med nær tilknytning til hospitalet. 

Gigtforeningen går nu i gang med at søge finansiering til projektet. Medarbejderne på Gigthospitalet og specialsygehuset i Sønderborg er orienteret.


Siden er sidst opdateret 26-04-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring