Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2012pilOktober 2012pilVejle Sygehus åbnede dørene og folk strømmede til
Åbent hus på Vejle Sygehus

På dagen kunne børn og andre interesserede få lov at tage en blodprøve i en kunstig arm. Foto: Charlotte Dahl.
Vejle Sygehus åbnede dørene og folk strømmede til

09-10-2012 | Af Tine Glindvad Polat og Mira Borggreen

Godt 750 borgere tog imod tilbuddet om, at komme til ”Åbent Sygehus” i Vejle søndag eftermiddag. Både børn og voksne fik set, følt og smagt på, hvad sygehuset har at tilbyde.

Forhallen på Vejle Sygehus var fyldt til bristepunktet, da ”Åbent Sygehus” arrangementet blev skudt i gang søndag eftermiddag klokken 14. Stort set alle afdelinger på sygehuset var repræsenteret med en stand i forhallen, hvorfra der gik guidede ture op til de forskellige afdelinger.

For de konkurrencelystne var der flere steder mulighed for at vinde præmier – blandt andet ved at gætte på, hvor mange hofteproteser Ortopædkirurgisk Afdeling havde samlet i en kasse. Sygehuskøkkenet bød på små lune smagsprøver og hos Urologisk Afdeling kunne man mærke på en prostata og spise en ”nyresten”.

Velkommen til jer allesammen

Men inden alle aktiviteterne begyndte blev der holdt taler. Først fra regionsrådsformand Carl Holst (V):

- I dag slår vi dørene op og byder inden for, så I kan se, hvad Vejle specialsygehus kan byde på. I regionsrådet har vi i flere år været i gang med at tegne fremtidens sygehusstruktur. Vejle Sygehus er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste sygehus i sin klasse Det er godt gået. Og jeg kan vist roligt sige, at både regionen, borgerne og medarbejderne her i Vejle er stolte af vores sygehus og dets resultater. 

Derefter talte næstformand i regionsrådet og formand for Sundhedsudvalget Poul Erik Svendsen (S), som forklarede baggrunden for at Vejle Sygehus er blevet valgt til at være specialsygehus med fokus på kræftbehandling:

- Vejle Sygehus er fremtidens sygehus. Vi står her på et flagskib inden for udvikling og behandling på kræftområdet. Og sygehuset er en vigtig brik i specialisering i Syddanmark. Både i behandlingen af kræftpatienter og som lokalt sygehus i Vejle.

Og til sidst talte Sygehus Lillebælts lægelige direktør Dorthe Crüger, der også bød alle gæsterne velkomne:

- Vi har alle sammen glædet os rigtig meget til, at I skulle komme på besøg i dag, og det er dejligt at se så mange har lyst til at se jeres sygehus. Vi er et sygehus, der sætter en stor ære i at gøre tingene godt. Vi er ambitiøse, og når man er det, har man brug for hele tiden at få input og tilbagemeldinger fra de patienter og pårørende, der kommer her, så vi kan tilbyde den allerbedste behandling, sagde Dorthe Crüger.

Små kirurger med drabelige sår

I dagens anledning var skadestue-personalet rykket helt ud foran hovedindgangen. I det blå telt var der hektisk aktivitet, for rigtig mange af de små besøgende tog imod tilbuddet om at få lagt armen i gips med valgfri forbinding og gik stolte rundt med blå, røde, grønne og lilla gipsarme. Samme sted kunne de få sminket drabelige sår med glassplinter og blod, som så meget livagtige ud.

Derfor kunne man rundt om på de forskellige afdelinger, som havde arrangeret at gæsterne kunne få lov til selv at prøve udstyret, se dybt koncentrerede børn, som tog blodprøver i en kunstig arm eller lavede kikkertoperation på en peberfrugt med dybe sår og rifter rundt omkring i ansigtet eller på armen.

En stor succes

Omkring 750 borgere benyttede sig af ”Åbent Sygehus” tilbuddet søndag eftermiddag. Sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen betegner dagen som en stor succes.

- Det har været en stor fornøjelse at se så mange aktive og nysgerrige gæster, som har brugt lejligheden til at oplever områder af et sygehus, hvor man ikke til daglig har mulighed for at komme ind. Det har været en stor succes og en meget vellykket dag, sagde Helle Adolfsen.


Siden er sidst opdateret 09-10-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap