Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

ForsidepilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2012pilDecember 2012pilDansk Røde Kors Bo- og Dagcenter bliver del af ny regional enhed for senhjerneskadede

Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter bliver del af ny regional enhed for senhjerneskadede

18-12-2012 | Af Mira Borggreen

I bestræbelserne på at skabe stærke sociale tilbud i Syddanmark overtager regionen Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter i Kolding og samler det med bo- og beskæftigelsestilbuddet Kingstrup til én enhed for senhjerneskadede.

Mennesker med senhjerneskader får nu et nyt og samlet stærkt center i Region Syddanmark. Det sker efter, at regionsrådet 17. december vedtog at overtage den selvejende institution Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter i Kolding.

Tilbuddet har tidligere haft en driftsoverenskomst med regionen, men fra årsskiftet overtager regionen driften af stedet, og slår det sammen med regionens eksisterende tilbud til senhjerneskadede, Kingstrup.

- Det har været et naturligt skridt for regionen at overtage tilbuddet i Kolding. Vi har over det seneste halve år arbejdet intenst med en omstrukturering af det sociale område for at styrke tilbuddene. Overtagelsen af centeret og sammenlægningen med Kingstrup bliver en klar styrkelse af tilbuddene til senhjerneskadede, siger socialudvalgsformand Bente Gertz (S).

Også Margit Rossing, der er betyrelsesformand for Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter Kolding, ser overtagelsen som en god og naturlig udvikling.

- Vi har i Røde Kors været meget glade for, at arbejdet med de senhjerneskadede har været en del af centerets arbejdsopgaver. Men vi er enige i, at det vil styrke og tage bedst hensyn til både borgernes og medarbejdernes udvikling ved, at Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter bliver en del af regionens nye center for senhjerneskade.

De to tilbud kommer fremover til at gå under navnet Center for Senhjerneskade.

Leder fortsætter

Regionens overtagelse indeholder et botilbud og et dagcenter. Botilbuddet har 27 døgnpladser, mens dagcenteret har ti fuldtidspladser pr. dag. Det er ikke nødvendigt at bo på centret for at benytte dagcentrets tilbud.

Den nuværende leder Heidi Lindberg Jensen bliver også leder for Center for Senhjerneskade, der altså inkluderer både Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter og bo- og beskæftigelsestilbuddet Kingstrup.

Centre er fremtiden

Regionsrådet i Region Syddanmark valgte i juni at samle de sociale tilbud i regionen i centre for at udnytte ressourcerne bedre, styrke den faglige viden og i samme omgang skabe mere økonomisk robuste tilbud.

- Vi har været meget opsatte på at få skabt nogle tilbud, som tilgodeser beboerne og brugerne, men som også skaber de bedste rammer for regionens nye samarbejde med de syddanske kommuner i projektet ”Fælles fokus”. Projektet handler om, at vi får målt af effekten af den sociale indsats, at vi sikrer en bedre styring af økonomien, at vi indfører faglige kundebestyrelser, og at vi udnytter synergieffekterne bedre, siger Bente Gertz.

Den nye ledelse og organisering på alle centrene træder i kraft ved årsskiftet, og i den forbindelse udtrykker Bente Gertz glæde over centeret arbejde.

- Jeg vil gerne takke både bestyrelsen og Dansk Røde Kors for det store arbejde, de har ydet for både borgere med senhjerneskade siden centrets etablering for godt 30 år siden.

Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter Kolding fejrede 30 års jubilæum med indvielse af nye lokaler i starten af september i år.

Salg skal godkendes af kommunen

Regionsrådets beslutning om at overtage Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter afhænger af, hvorvidt Kolding Kommune godkender overtagelsen, da kommunen i forbindelse med etableringen stillede byggegrunden til rådighed.


Siden er sidst opdateret 18-12-2012.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap