Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2013pilJanuar 2013pilInnovativt samarbejde skal reducere antallet af arbejdsskader
Tablet

Flere og flere danskere bruger tablets i deres arbejde, men de skaber desværre arbejdsstillinger, der er langt fra optimale, og er dermed et oplagt emne for Center for Kommunikation og Hjælpemidlers temauger. Foto: Colourbox.com
Innovativt samarbejde skal reducere antallet af arbejdsskader

18-01-2013 | Af Kristoffer Voigt Rasmussen

Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Vejle udvikler over de næste to uger fremtidens arbejdsrum og arbejdsredskaber. Centeret åbner i den forbindelse dørene for interesserede borgere.

Hver eneste dag melder cirka 50.000 danskere ifølge Arbejdsmiljøforskningsfonden sig syge på grund af dårligt arbejdsmiljø. Det er en kæmpe udfordring for arbejdspladserne og for det danske samfund, og en udfordring man har taget op på Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Vejle.

- Vi har på centeret indtil nu sammen med de kommunale jobcentre koncentreret os om at hjælpe de mennesker, der allerede har fået konstateret en arbejdsskade, men det er rigtig vigtigt, at vi er proaktive.  Derfor går vi sammen med Syddansk Sundhedsinnovation for at idéudvikle på fremtidens arbejdsrum og arbejdsredskaber, hvor vi især fokuserer på teknologiske løsninger, der kan nedbringe antallet af arbejdsrelaterede skader og give større arbejdsglæde og vækst, siger Jan Hoedt, der er afdelingsleder på centeret.

Stærke samarbejdspartnere

Syddansk Sundhedsinnovation er Region Syddanmarks satsning indenfor innovation, velfærdsteknologi, telemedicin og offentlig-privat-samarbejde, og sammen med velfærdsteknologiklyngen Welfare Tech vil centeret fra 21. januar til 29. januar sætte et massivt fokus på arbejdsmiljøet.

- Syddansk Sundhedsinnovation og Welfare Tech er nogle virkelig stærke samarbejdspartnere, og med dem i ryggen kan vi nå rigtig langt og måske udvide samarbejdet på andre områder, siger Jan Hoedt.

Sammen med Syddansk Sundhedsinnovation afvikler Center for Kommunikation og Hjælpemidler 24. januar en innovationsworkshop, der skal skabe og formidle viden om gode løsninger og udvikle nye ideer, og 29. januar lægger centeret hus og udstillingsmiljø til Welfare Techs temadag om bedre arbejdsmiljø i plejesektoren.

Input fra erhvervslivet

På begge innovationsdage vil der være en række centrale personer med knowhow og leverandører af teknologier, arbejdsredskaber og rumindretning til at udstille og kvalificere innovationsarbejdet. Forhåbningen er, at deltagerne går hjem med gode ideer til at skabe nye arbejdsredskaber og arbejdsrum.

Centeret slår dørene op

I løbet af de to uger kan interesserede borgere se, hvad Center for Kommunikation og Hjælpemidler egentlig kan og få et indblik i, hvilke løsninger private firmaer arbejder med ved to åbent hus arrangementer. Det foregår på Vestre Engvej 56 i Vejle tirsdag d. 22. kl. 13 – 17.00 og igen mandag d. 28. kl. 13 – 17.00.

- Det er vigtigt for os at have antennerne ude og suge information til os, når vi skal udvikle nye tiltag. Uanset om det er virksomheder eller borgere, så vil vi meget gerne have input, så vi kan skabe noget, der giver mening og skaber resultater, og derfor åbner vi dørene for alle interesserede, siger Jan Hoedt.

Center for Kommunikation og Hjælpemidler er en del af Region Syddanmarks Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi, der også omfatter Center for Rehabilitering og Specialrådgivning i Odense og Center for Høretab og Nyborgskolen i Fredericia.

Du kan læse mere om Center for Kommunikation og Hjælpemidler på www.ckhm.dk


Siden er sidst opdateret 18-01-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring