Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Svendborg p-hus2

Regionsrådsformand Carl Holst klipper snoren til 370 nye p-pladser ved sygehuset i Svendborg. Foto: Jakob Fynsk.
Nyt p-hus indviet på Svendborg Sygehus

22-01-2013 | Af Mira Borggreen

Der var inviteret til indvielse og snoreklipning, da 370 nye p-pladser blev indviet tirsdag den 22. januar på Svendborg Sygehus.

I den frysende kulde og sne blev det nye p-hus på Svendborg Sygehus indviet tirsdag formiddag. Det nye parkeringshus, hvis første spadestik blev taget tilbage på en solskinsfyldt dag tilbage i juni 2012, har plads til 370 biler og vil imødekomme aktuelle og fremtidige behov for p-pladser på sygehuset.

P-huset i Svendborg bliver det femte af sin slags, som regionen har bygget inden for de senere år ved sine sygehuse. I Vejle, Esbjerg, Odense og Aabenraa er der allerede bygget p-huse.

- Opførelsen af parkeringshuset her og ved de fire andre sygehuse i regionen er en del af vores arbejde med at skabe så gode rammer som muligt for patienter, pårørende og medarbejderne på vores sygehuse, sagde regionsrådsformand, Carl Holst (V) i sin indvielsestale.

Øget ambulant behandling

– Med lukningen af Faaborg Sygehus er antallet af patienter til ambulante behandlinger og operationer øget med 2.500 årligt. Derudover vil den planlagte flytning af neuro-rehabiliteringen fra Ringe til Svendborg også øge strømmen af patienter og dermed den ambulante aktivitet væsentligt, sagde regionsrådsformand, Carl Holst.

Det stiller krav til infrastrukturen. Krav, som sygehuset hidtil ikke har kunnet imødekomme. Derfor er det nye p-hus også forbeholdt personalet for netop at give plads til at patienter og pårørende kan holde så tæt på sygehuset som muligt.

– Med det nye p-hus er der gjort plads til, at medarbejderne kan parkere samtidig med, at parkeringspladserne tættest på sygehuset forbeholdes patienter og pårørende. Hvad enten man selv er syg, er på sygebesøg eller skal behandle og pleje de syge, så skal vejen til sygehuset være direkte og kort, understregede Carl Holst.

Del af den samlede patientoplevelse

I de senere år er blevet mere og mere vanskeligt at finde en p-plads på sygehuset i Svendborg. Det skyldes, at sygehusets aktiviteter er udvidet, uden at p-pladserne tilsvarende er blevet forøget. Det er bl.a. den fælles akutmodtagelse og øget ambulant behandling, der har skabt mere aktivitet på sygehuset. På OUH glæder de sig over det nye p-hus.

– Vi er glade for det nye p-hus. Det vil give plads til, at patienter og pårørende kan komme til at holde så tæt på behandlingsbygningen som muligt, og det er vigtigt, for vi ved, at p-forhold har betydning for borgernes samlede oplevelse af kvaliteten på sygehusene, sagde administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund ved indvielsen.
Fakta

P-huset ved Sygehuset i Svendborg er bygget i fire etager med plads til 370 biler, og hvis man trækker de parkeringspladser fra, som er blevet sløjfet på grund af bygningen af p-huset, har Svendborg Sygehus fået tilført 270 nye parkeringspladser. Det bringer det samlede antal p-pladser ved Svendborg Sygehus op på 950.

Det har kostet omkring 27 mio. kr. at bygge p-huset, som er opført på p-pladsen umiddelbart vest for psykiatribygningen (Bygning 40, nord for Baagøes Allé). Der er ikke mulighed for at opføre p-pladser andre steder på matriklen pga. banen og kirkegården ved sygehuset.

Der vil blive etableret et solcelleanlæg på p-huset i Svendborg i løbet af foråret – som i øvrigt på resten af parkeringshusene i regionen.


Siden er sidst opdateret 22-01-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring