Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


Kerteminde-borgere lever godt med hinanden

21-02-2013 | Af Marie Hauberg

Borgerne i Kerteminde er yderst tilfredse med deres relationer til naboer, venner og familie. Kommunen scorer derfor højt på Region Syddanmarks nye Indeks for Det Gode Liv.

Spørger man borgerne i Kerteminde Kommune, har de ikke meget at klage over. De fleste føler sig sunde og trygge og synes, at de bor et attraktivt sted. Samtidig har borgerne særdeles gode relationer til naboer, venner og familie, og kommunen ligger dermed højt på Region Syddanmarks nye Indeks for Det Gode Liv.

Det positive budskab blev overbragt til politikere og embedsmænd fra Kerteminde Kommune og Region Syddanmark, da de for nylig mødtes for at drøfte aktiviteterne i Den Regionale Udviklingsplan for 2012-2015.

- Det er interessant for os at se regionens analyser, som i høj grad stemmer overens med vores egen opfattelse af kommunen. Kerteminde har mange styrker, som vi skal blive endnu bedre til at bringe i spil, og regionen kommer med værdifuldt input til vores strategiske arbejde, siger borgmester Sonja Rasmussen, Kerteminde Kommune.

Indeks for Det Gode Liv består af både samfundsøkonomiske mål og mål for borgernes egen opfattelse af det gode liv i kommunen.

Flere ældre

På mødet præsenterede Region Syddanmark desuden analysen Kontur, som samler samfundsøkonomiske nøgletal for kommunen. Kontur for 2012 viser, at Kerteminde står over for en række udfordringer, ikke mindst udviklingen i befolkningssammensætningen, hvor gruppen af ældre vokser, mens der sker et fald i gruppen af børn og unge samt erhvervsaktive.

- Derfor er vi blevet enige med Kerteminde Kommune om at undersøge, hvorfor folk flytter til og fra kommunen. Den viden kan vi bruge til at søsætte nye initiativer, som kan trække folk til området – for det er en forudsætning for, at kommunen fortsat udvikler sig, siger Lasse Krull (K), formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark.

Mødet i Kerteminde var det syvende i en række af møder, som Region Syddanmark holder med de 22 syddanske kommuner. Målet med kommunerunden er at sikre, at region og kommuner har et fælles billede af de lokale og regionale udfordringer samt at blive enige om de samarbejdsinitiativer, der skal sættes i gang under Den Regionale Udviklingsplan for 2012-2015. Kommunerunden forventes afsluttet i slutningen af marts 2013.
Fakta

Indeks for Det Gode Liv er Region Syddanmarks nye indeks, som måler det gode liv på fem parametre: Sundhed, tryghed, relationer, selvrealisering og omgivelser. Resultaterne kombinerer samfundsdata med borgernes oplevelse af deres eget liv.

KONTUR 2012 er en del af Den Regionale Udviklingsplan. Der udarbejdes årligt en KONTUR med nøgletal for alle syddanske kommuner. Faste temaer er bosætning, erhvervsforhold, uddannelse og klima, mens 2012-udgaven indeholder et særtema om by og land.

Den Regionale Udviklingsplan er en fireårig plan for udviklingen i hele Syddanmark. Den både understøtter og bygger på Syddansk Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi. Planen indeholder initiativer om viden, uddannelse, infrastruktur og mobilitet, klima samt fire områdeinitiativer for Sydvestjylland, Trekantområdet, Fyn og Sønderjylland. Planen skaber gennem dialog og samarbejde korrespondance mellem de regionale strategier og kommunernes planstrategier.

 Du kan læse mere om udgivelserne på www.detgodeliv.regionsyddanmark.dk

Find Kontur for Kerteminde Kommune her: http://www.detgodeliv.regionsyddanmark.dk/publikationer/publikation/item/kontur-2012-kerteminde


Siden er sidst opdateret 21-02-2013.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring