Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2013pilApril 2013pilTo snoreklipninger og en indvielse af almenpsykiatri i Middelfart
Carl Holst klipper snor almenpsykiatri Middelfart

To snoreklipninger og en indvielse af almenpsykiatri i Middelfart

29-04-2013 | Af Hanne Kopp

Region Syddanmark investerer massivt i nye moderne fysiske rammer til psykiatriske patienter de kommende år, og i dag, torsdag 25. april 2013, blev nye rammer til to almenpsykiatriske afsnit på Psykiatrisk Afdeling Middelfart indviet.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) glædede sig over at kunne markere den første etape i Region Syddanmarks plan for forbedring af psykiatriske rammer:

 - Det er et stort fremskridt, vi ser i dag, både for patienter og medarbejdere. I de her nye bygninger får vi mulighed for tættere samarbejde og fokus på både behandling og rehabilitering. Et fremskridt, der skal være med til at øge ligheden i forhold til det øvrige sundhedsvæsen. Som psykiatrisk patient kan du opleve lukkede døre og ensomhed i mere end én forstand, men vi skal sikre, at der er et vindue og et lys, der giver håb om og mulighed for at få det bedre og for at trives, sagde regionsrådsformand Carl Holst.

De to afsnit er de første, der er opført efter de nye standarder for fysiske rammer i Psykiatrien i Region Syddanmark, og de vil på sigt være en del af Retspsykiatri Syddanmark, der samles i Middelfart i foråret 2014. 

- Med disse rammer for behandlingen håber jeg, at både patienter og personale får en bedre hverdag. Og i takt med at de nye lokaler tages i brug, kan vi igangsætte ombygningen af de gamle afdelinger. Det glæder mig, for det er et led i den plan, vi har lagt i regionen. Bedre forhold for sindslidende med store vanskeligheder, sagde formand for psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF).

Herefter klippede regionsrådsformanden og psykiatriudvalgsformanden de to snore synkront. Og så var der åbnet ind til de to afsnit, som medarbejdere og gæster derefter kunne besigtige.

Patienterne flytter ind om få uger, og derefter fortsætter byggeriet på Østre Hougvej et stykke tid endnu. I året 2014 står det samlede Retspsykiatri Syddanmark færdigt.
Fakta

De to afsnit, der indvies, er de første, der er opført efter de nye standarder for fysiske rammer i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Det drejer sig om to døgnafsnit (P1 og P2) med 36 pladser samt fælles modtagelse.

Målgruppen for almenpsykiatrien er voksne med psykoser, psykosenære tilstande, depressioner, personlighedsforstyrrelser samt nervøse og stressrelaterede tilstande.

På P1 kan patienterne komme hjem i weekenderne. (5-døgnsafsnit).

P2 (7-døgnsafsnit) har integreret åben/lukket funktion.

Begge afsnit er bygget til at kunne fungere som åben/lukket afsnit, men P1 fungerer altså fra start som et åbent 5-døgnsafsnit.

Patienterne opholder sig lige nu på andre afsnit på Østre Hougvej og flytter over i de nye bygninger i starten af maj måned.

Indlæggelsestiden er gennemsnitlig 20 dage. 

Værelserne er med eget bad og toilet – hvilket er nyt i forhold til tidligere. De er også noget større - 17 mod 13 kvadratmeter tidligere (generalplanens standard) og enkelte værelser på 24 kvadratmeter til mere plejekrævende patienter. Dermed vil afdelingen være gearet til evt. kommende bariatriske (svært overvægtige) patienter, der forventes at komme flere af de kommende år.

De nye bygninger er omkring 2400 kvadratmeter.

Byggeriet til Retspsykiatri Syddanmark tog sin start i februar 2012 og fortsætter et års tid endnu: Indflytningen i de nye retspsykiatriske afsnit vil ske et afsnit ad gangen – med start i juli 2013 til april 2014, hvor de sidste afsnit flytter ind.

Foruden de 36 almenpsykiatriske pladser bygges der til 70 retspsykiatriske døgnpladser. Foruden ombygning udvides der med ca. 8500 kvadratmeter i alt. 


Siden er sidst opdateret 01-05-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring