Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Rygcenter 2

Mange emner blev vendt under dagens frokostmøde. Her ses fra venstre ledende kiropraktor Søren O'Neill, afdelingssygeplejerske Ida Bhanderi og regionsrådsformand Carl Holst. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt
Alle gode kræfter under ét tag

14-05-2013 | Af Charlotte Toft-Petersen

Det var heldigvis ikke dårlig ryg, der mandag sendte regionsrådsformand Carl Holst til Rygcenter Syddanmark.

Anledningen var derimod en invitation fra rygkirurgerne til at komme til Middelfart og se, hvor langt man er nået i udviklingen af Rygcenter Syddanmark, siden det gik i luften i 2009 - mange ombygninger og 80 millioner kroner senere.

- Jeg kan lide at komme ud og se de steder, hvor vi udvikler os. Der er sket meget siden snoreklippet, og det giver mening med en visuel introduktion og en mulighed for at lytte til fagpersonerne og svare på deres spørgsmål,  sagde Carl Holst efter besøget.

I sin introduktion til Rygcenter Syddanmark tog sektorchef i den Rygkirurgiske Afdeling Carsten Ernst udgangspunkt i den drivhus-ed, fire rygkirurger i sin tid aflagde om, at rygcentret skulle bygges på en daglig glæde ved arbejdet, en ordholdende ledelse og ikke mindst en klar struktur for både produktion, forskning og kvalitetskontrol.

Databaser fundamentet for kvalitetssikringen

I det lys var det da også naturligt, at både den kirurgiske og den medicinske sektor lagde vægt på deres databaser som fundamentet for den kliniske kvalitetssikring af deres arbejde. Den medicinske database indeholder data fra 12.000 patienter, og succesraten er, at hele 90 procent af patienterne udfylder spørgeskemaet.

- Selv om det er flot, vil vi gerne have en endnu højere svarprocent, for valide data er helt essentielt for os. Vi har derfor folk gående for at hjælpe de patienter, der er tøvende over for IT, og så er vi ved at oversætte spørgeskemaet til en række andre sprog som en ekstra service, fortæller ledende overlæge i Medicinsk Rygafdeling Lene Marie Isaksen.

Og pointen bakkes op af rygkirurgerne:

- Dane Spine, som er vores nationale rygkirurgiske database, er vores livsnerve. Dataene sikrer simpelthen kvaliteten i vores primære ydelse - operation - men den danner også grundlag for vores kliniske forskning, blandt andet fordi vi kan dokumentere, at vi klarer os rigtig godt, og at vi på den måde er med til at tiltrække udenlandske virksomheder, der vil rejse midler til vores forskning, fortalte forskningsansvarlig overlæge Mikkel Andersen.

Frokostmødet tog regionsrådsformanden vidt omkring fra rygcentrets visioner, over forskning, patientforløb, rekruttering, samarbejde og organisering, specialuddannelse af kiropraktorer og meget mere, og den programsatte rundvisning blev da også forkortet.

Alligevel nåede Carl Holst gennem det rygkirurgiske ambulatorium og operationsafsnit, inden det hele blev rundet af på Medicinsk Rygafdeling.

- Det var helt unikt, dét vi lavede dengang med at samle alle gode kræfter under ét tag. Det kan vi se i dag, og det er noget, vi er og vil være stolte af. Her er et fundament for faglig udvikling og for høj kvalitet nu og i fremtiden, sluttede Carl Holst.
 
 


Siden er sidst opdateret 15-05-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring