Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

Carl tegner og fortæller ved rejsegilde

Regionsrådsformand Carl Holst (V) havde æren af at holde én af talerne ved rejsegildet i Esbjerg. Foto: Hanne Kopp
Psykiatrisk byggeri på vej i Esbjerg

13-08-2013 | Af Hanne Kopp

Region Syddanmark kunne mandag 12. august holde rejsegildet for det psykiatriske byggeri i Esbjerg.

Det er ikke hver dag, man ser en pølsevogn på en byggeplads. Men i går var Nillers Pølsevogn rykket ud på Spangsbjerg i Esbjerg. Der var rejsegilde, og byggepladsen var fyldt med håndværkere, politikere og medarbejdere. Psykiatrien i Region Syddanmark er ved at bygge flere kvadratmeter til den eksisterende afdeling i Esbjerg, og det skulle selvfølgelig fejres.

- Vi vil skabe mere sammenhæng og bedre behandling til patienterne. Det er det, vi er i gang med at forberede her og nede i byen i Esbjerg. Moderne rammer, der kan give patienterne en god og specialiseret behandling og udsigt til et bedre liv, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V).

I Esbjerg er Psykiatrien i Region Syddanmark også ved at bygge en lokalpsykiatri i centrum af byen. Det betyder, at regionen også kan hjælpe og lave opfølgende støtte, når patienten kommer hjem igen fra indlæggelsen.

Lys og helbredende arkitektur

Det nye byggeri vil i højere grad leve op til fremtidens krav om sammenhæng, lys, tilgængelighed og helbredende arkitektur, hvor der åbnes op med mere lys og flere farver.

Ved brug af andre materialer og farver lukkes naturen ind. Der skal være større sammenhæng mellem bygninger og park – ansporing til bevægelse og naturoplevelser gennem sansehave, stiforbindelser, aktivhave med multibane, duftende blomster og vandbassin. Steder, hvor man kan være aktiv, og steder hvor man kan trække sig tilbage og iagttage.

Og så bygges der en sportshal i nær sammenhæng med det øvrige byggeri.

Udbygningen i på Gl. Vardevej Esbjerg betyder, at psykiatrisygehusets døgnfunktion udvides med 6.100 kvm., og at håndværkerne renoverer og moderniserer yderligere 6.000 kvm.

Byggeriet har været i gang siden januar i år og skal stå færdig i starten af 2015.  

Fakta:

I alt skal der om- og udbygges for ca. 250 mio. kr. på Spangsbjerg.

Der bliver plads til tre nye døgnafsnit med i alt 48 pladser – og én indgang for akutte patienter. Desuden vil et udvidet tunnelsystem forbinde alle døgnafsnit med akutmodtagelse og servicebygning.

Projektet samler de nuværende døgnafsnit i Hviding og Esbjerg. Døgnafsnittene i Hviding lukkes, når projektet er færdigt i 2015. Sengekapaciteten udvides med fire ekstra sengestuer.

De ambulante funktioner samles i en ny lokalpsykiatri i Esbjerg fra november 2013.

Når byggemaskiner og håndværkere har forladt matriklerne ved Hospitalsvej og Gammel Vardevej i 2015, vil psykiatrisygehuset råde over 97 døgnpladser i Esbjerg.

Herudover vil der være akutmodtagelse og børne- og ungdomspsykiatriske funktioner.

Opgaven løses af entreprenørfirmaet NCC. Arkitektfirmaet Arkitema K/S er udpeget som totalrådgiver på byggeriet. Underrådgiver og ingeniør er Rambøll A/S Esbjerg.

Byggeriet foregår i to faser: Første del: Nybygning af tre sengeafsnit og en ny servicebygning. Start 2. januar 2013 og forventet indflytning marts 2014.

Etape 2: En omfattende ombygning af eksisterende sengeafsnit, hovedbygningen og etableringen af nye udearealer. Start marts 2014. Forventet klar godt et år efter.

Yderligere oplysninger:

Regionsrådsformand Carl Holst (V), mobil 4032 5210
Overlæge på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, Rene Kofoed Andersen, mobil 2023 5908

 

 


Siden er sidst opdateret 13-08-2013.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap