Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Konference_uddannelse 2

Over 100 repræsentanter fra den syddanske uddannelsesverden var samlet på Koldinghus for at blive enige om fremtidens samarbejde. Også undervisningsminster Christine Antorini (S) fik input med hjem fra det syddanske. Foto: Jakob Fynsk.
Varde har rykket sig mest på uddannelse

10-09-2013 | Af Marie Hauberg

De seneste fire år har mange flere unge taget en ungdomsuddannelse i Varde Kommune, og den store stigning blev mandag præmieret på en konference i Kolding, hvor den generelle uddannelsesindsats i regionen blev evalueret.

Det går rigtig godt med at få de unge i Varde Kommune til at tage sig en ungdomsuddannelse.

Helt præcist fik 1,3 procentpoint flere vardensiske unge et svendebrev eller en studenterhue i 2012 end i 2009, og Varde er dermed den kommune, der har rykket sig mest, siden det regionale uddannelsessamarbejde, Syddansk Uddannelsesaftale, blev indgået i 2009.

Den flotte præstation blev præmieret på en konference for den syddanske uddannelsessektor på Koldinghus 9. september.

- Det er godt gået - og det er resultatet af en dedikeret indsats. Jeg ved, at der overalt arbejdes hårdt og målrettet på området, og det forbilledlige samarbejde i regionen har været med til at løfte vores uddannelsesniveau over landsgennemsnittet på få år. , sagde regionsrådsformand Carl Holst (V), da han overrakte prisen til Vardes borgmester Gylling Haahr (V).

Borgmesteren var beæret over prisen for at hævet uddannelsesniveauet mest.

- For seks-syv år siden tog vi en beslutning om at løfte os selv op med håret og gøre en stor indsats for at løfte grunduddannelserne – i håbet om, at de videregående uddannelser følger efter. Det har været muligt ved at samle forskellige uddannelser på Campus Varde, fordi ungdomsmiljøet er noget af det væsentligste. Det er fx nemmere at vælge om, når ens venner stadig er samme sted, sagde Gylling Haahr efter prisoverrækkelsen.

Fælles indsats giver pote

Også undervisningsminister Christine Antorini (S) var til stede på konferencen og udtrykte stor tilfredshed med det tætte samarbejde i regionen. Hun understregede, at der især er behov for at begynde indsatsen tidligere og bygge bro på tværs af grundskoler og ungdomsuddannelser og på tværs af erhvervsskoler og gymnasiale uddannelser, hvis de sidste unge skal komme med på uddannelsesvognen.

Den tråd blev samlet op af deltagerne, som kom fra uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv, kommuner og regionen. Efter en livlig debat gav de klar opbakning til at fortsætte samarbejde i Syddansk Uddannelsesaftale og målrette den kommende indsats på to afgørende områder, nemlig at få flere drenge til at tage en uddannelse, særligt ved at synliggøre erhvervsuddannelserne, samt at løfte de unges faglige og sociale kompetencer fra grundskolen.

Opbakningen glædede Lasse Krull (K), formand for regionens Udvalg for Regional Udvikling.

- Uddannelse er det vigtigste initiativ overhovedet i vores regionale udviklingsplan, og vi har behov for, at mange tager ejerskab for at løse opgaverne. Uddannelse er vejen til at skabe interessante byer, spændende arbejdspladser og det gode liv i Syddanmark, slog han fast.
Fakta

Du kan læse mere om Syddansk Uddannelsesaftale her

Du kan læse mere om Den Regionale Udviklingsplan her.


Siden er sidst opdateret 10-09-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring