Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2013pilNovember 2013pilFynsk robot-udvikler vandt regionens iværksætterpris
flemming jørgensen

Direktør Flemming Jørgensen fra firmaet Inrotech præsenterer robot-svejsemaskinen. Foto: Marie Tuxen Hedegaard
Fynsk robot-udvikler vandt regionens iværksætterpris

18-11-2013 | Af JENS KURT JØRGENSEN

Odense-firmaet Inrotech, som har udviklet robotter til svejseopgaver, der hidtil kun har kunnet løses manuelt, blev mandag tildelt regionens EER2013 iværksætterpris.

Odense-firmaet Inrotech, som har udviklet robotter til svejseopgaver, der hidtil kun har kunnet løses manuelt, blev mandag tildelt regionens EER2013 iværksætterpris.

Der var tre finalister på podiet, da regionens europæiske EER2013-pris blev uddelt i Kolding på vækstiværksætterdagen Go Global.

Finalisterne var indstillet blandt en gruppe af i alt 50 kandidater af en uafhængig jury fra styregruppen bag EER 2013.

En unik teknologi

Valget faldt på den fynske virksomhed Inrotech Aps for udviklingen af en unik teknologi, der gør det muligt at anvende robotter til svejseopgaver, der hidtil kun har kunnet løses manuelt.

Ud over æren modtog virksomheden en privat sponsoreret præmie til en værdi af 100.000 kr., som skal støtte virksomheden i at opnå yderligere succes på det internationale marked.

De to andre finalister var de syddanske virksomheder Banke Accessory Drives, Nordborg, som producerer elektriske kraftudtag til tunge køretøjer som eksempelvis skraldebiler, kranbiler og lifte, og Mos Mosh A/S, Kolding, som designer og markedsfører jeans og pants til kvinder i alle aldre med fokus på unik pasform.

Skal motivere og inspirere

Målet med prisen fra EER2013, som uddeles i anledning af, at Region Syddanmark som første danske region nogensinde er udnævnt til Europæisk Iværksætterregion i 2013, er at motivere og inspirere regionale iværksættere til at tænke og agere internationalt for at styrke væksten.

Kravene til kandidaterne til prisen har været, at de skal være iværksættere eller mindre virksomheder, som satser på eller allerede har succes på det internationale marked og arbejder inden for regionens styrkeområder: Offshore og energi-effektivisering, sundheds- og velfærdsteknologi og design og turisme.

Her er juryens begrundelser

I juryens begrundelse for at tildele netop Inrotech prisen hedder det blandt andet, at firmaets teknologi bryder med konventionelle løsninger på alle områder:

- Robotterne er små og mobile og kan svejse svært tilgængelige steder, som eksempelvis ballasttanke på skibe og off shore vindmølle tårne. Inrotechs løsninger kendetegnes ved en høj brugervenlighed. Virksomheden anses for at have et stort vækstpotentiale, for det første fordi teknologien muliggør svejsning på svært tilgængelige steder og for det andet, fordi det rundt om i verden er svært at rekruttere svejsere med tilstrækkelige høje svejsekvalifikationer, fremgår det af begrundelsen.

Inrotechs forretningsgrundlag udgøres af robotteknologiske kompetencer med afsæt i Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet. Inrotech eksporterer til Japan, Tyskland og Rumænien og forhandler med flere lande. Virksomhedens omsætning stammer stort set fra eksport alene, og den har siden etablering i 2010 præsteret overskud hvert år.

EER styregruppen fremhæver desuden, at virksomheden fortjener anerkendelse, fordi virksomheden formår at skabe forretning ud af viden om automatisering. Det er et område med stort potentiale.  

- Inrotech ApS er eksemplet på en virksomhed, som med succes har foretaget rejsen fra idé til succesfuld iværksætter. Virksomheden står foran vigtige beslutninger, for at den kan vokse sig ud af iværksætterstadiet og videre. For mange iværksættere er det en udvikling, der er svær at takle. Når EER2013-prisen netop gives til Inrotech ApS, er det fordi, det er vigtigt at anerkende de resultater, som virksomheden har opnået, og for at opmuntre virksomheden til at påbegynde den videre rejse, fremgår det af begrundelsen.

Hent flere informationer

Der kan hentes flere informationer om vinderen af EER2013-prisen, Inrotech Aps på webadressen  www.inrotech.dk

Vil du vide mere om Banke Accessory Driver kan du læse mere på  www.banke.pro

Flere informationer om Mos Mosh A/S kan ses på adressen   www.mosmosh.com  
Fakta

Om EER2013 prisen – iværksætterprisen

Målet med prisen er at motivere og inspirere regionale iværksættere til at tænke og agere internationalt for at styrke væksten. Og kravene til kandidaterne er, at de skal være iværksættere eller mindre virksomheder, som satser på eller allerede har succes på det internationale marked og arbejder inden for regionens styrkeområder.

Region Syddanmark kan bryste sig af, at 58 procent af iværksætterne holder næsen oven vande fem år efter, at de har etableret sig – hvilket placerer Region Syddanmark på andenpladsen i Danmark.

For at være pris-nomineret skal virksomheden:

  1. drives fra en adresse i Region Syddanmark
  2. tilhøre et af de prioriterede styrkeområder: Sundheds- og Velfærdsinnovation, Energi og Oplevelseserhverv
  3. være "underleverandører" til et eller flere af styrkeområderne
  4. være iværksætter eller mindre virksomhed med op til 50 ansatte
  5. præstere et salg eller have forventninger om et salg på minimum 100.000 kroner uden for Danmarks grænser.

Kort og godt om iværksætterregionen

Region Syddanmark er af EU udnævnt til Europæisk Iværksætterregion 2013. Udnævnelsen er resultatet af et samarbejde mellem Region Syddanmark, Universe, det Syddanske EU-kontor samt Væksthus Syddanmark med støtte og opbakning fra både virksomheder, uddannelsessektoren og det erhvervsfremmende system.

EU har valgt regionen på grund af strategien med den fokuserede vækstindsats, iværksætterkonkurrencen for elever på de regionale uddannelsesinstitutioner og den fælles markedsføringsportal  www.startopnu.dk  med tilbud til både kommende og nuværende iværksættere.

EER2013 står for European Entrepreneurial Region 2013. Du kan læse mere om aktiviteter og tilbud i anledning af udnævnelsen  www.eer2013.dk


Siden er sidst opdateret 19-11-2013
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring