Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

De syddanske destinationer

De fem syddanske destinationer leverer en grundlæggende strukturering, information og formidling af destinationens turismemæssige tilbud. Destinationerne løfter tillige specifikke turismeudviklingsopgaver inden for destinationens geografi - ofte i samarbejde med destinationernes ejerkommuner og andre tværregionale aktører.

Dybbøl Mølle


 Destination Fyn
Destination Fyn omfatter kommunerne Assens, Faaborg-Midtfyn,  Langeland, Middelfart, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø. Middelfart indgår også i Destination Lillebælt, som Middelfart Kommune har taget initiativ til at danne. 

Destination Fyns vision er at være kendt nationalt og internationalt for eventyrlige oplevelser og unikke former for kystturisme.

Læs mere om destinationen her eller send en e-mail til destinationens leder Thomas Kastrup.
 Destination Lillebælt
Kommunerne Kolding, Middelfart og Fredericia er med i Destination Lillebælt. Destinationen har geografisk overlap med Destination Legoland Billund Resort og Destination Fyn . Middelfart Kommune har været hovedinitiativtager med primært afsæt i visionen om og arbejdet hen imod Naturpark Lillebælt. Friluftsrådet tildelte i foråret 2014 Naturpark Lillebælt status som pilot-naturpark - foreløbig for en toårig periode.

Destinationens vision er at skabe vækst i turisme- og oplevelsesindustrien med udgangspunkt i områdets særlige styrker og kendetegn (naturen, kulturen og placeringen). Væksten skal skabes gennem balance mellem benyttelse og beskyttelse af områdets natur- og kulturværdier.

Læs mere om destinationen her eller send en e-mail til destinationens leder Anders Johansen.
 Destination Sydvestjylland
Destinationen dækker kommunerne Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde. Tønder er også en del af Destination Sønderjylland.

Det er destinationens formål at udvikle geografien til en mere forretningsorienteret destination - primært inden for ferieturismen. Med UNESCOs udnævnelse af Vadehavet til verdensnaturarv i foråret 2014 er udviklingen af turismen omkring Vadehavet et væsentligt omdrejningspunkt for destinationens udviklingsarbejde.

Læs mere om destinationen her eller send en e-mail til destinationens leder Erik Dam.
 Destination Sønderjylland
Kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa tegner Destination Sønderjylland. Tønder er også en del af Destination Sydvestjylland.

Destinationens formål er at skabe destinationsudvikling med særligt fokus på højtforbrugende gæster/kulturturister. Man ønsker at skabe og positionere området som et kulturelt fyrtårn på begge sider af den dansk-tyske grænse.

Læs mere om destinationen her eller send en e-mail til destinationens leder Karsten Justensen.
 Destination Legoland Billund Resort
Destination Legoland Billund Resort omfatter kommunerne Billund, Esbjerg, Kolding, Middelfart, Varde, Vejle og Vejen. Denne destination adskiller sig fra de andre, ved at initiativet ikke har modtaget finansiering fra Syddansk Vækstforum.

Destinationen har fokus på international ferieturismemarkedsføring af området. 

Læs mere om destinationen her eller send en e-mail til destinationens leder Jan Harrit.
 


Siden er sidst opdateret 03-11-2017
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring