Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Indvielse af heliport, sygehuset i Kolding, 450x220

Regionsrådsformand Carl Holst fik hjælp til at klippe den røde snor af Birger Dyrby, patient på Kolding Sygehus, som var mødt op for at overvære indvielsen. Foto: Charlotte Dahl
Helikopterlandingsplads indviet

18-06-2014 | Af Tilde Gaarden

Tirsdag d. 17. juni 2014 klippede regionsrådsformand Carl Holst den røde snor til helikopterlandingspladsen ved Kolding Sygehus og markerede ved samme begivenhed næste skridt på vejen til det nye akutsygehus ved en grundstensnedlæggelse i den fremtidige forhal.

Der var solskin, flag og røde løbere, da regionsrådsformand Carl Holst indviede helikopterlandingspladsen på Kolding Sygehus og lagde grundstenen til det nye akutsygehus.

Regionsrådsformand Carl Holst fik hjælp til at klippe den røde snor af Birger Dyrby, patient på Kolding Sygehus, som var mødt op for at overvære indvielsen.

- Med den nye sygehusstruktur samler vi ekspertisen. Fordelen er en større faglighed, men konsekvensen er at der er længere afstand til sygehusene. Her får helikopteren en stigende rolle. Jeg er glad og tilfreds med den. Den gør, at vi kan sikre faglighed, specialisering og tryghed, sagde Carl Holst under indvielsen.

Desværre måtte indvielsen af helikopterlandingspladsen foregå uden lægehelikopter, da den kort forinden blev kaldt ud på opgave. I stedet kunne de fremmødte gå en tur på landingspladsen og se en film fra lægehelikopterens testlanding, inden arrangementet fortsatte med grundstensnedlæggelsen.

Fra helikopterperspektiv og helt ned på jorden

Midt på byggepladsen, hvor der i fremtiden kommer til at være en stor flot forhal, var byggemateriale og håndværkere for en eftermiddag erstattet af gæster, hvide duge, blomster, flag og rød løber.

- Jeg blev spurgt før, om jeg nogensinde har lagt en grundsten før. Det har jeg ikke. Men jeg synes, at det er højtideligt og betydningsfuldt. I grundstenen indkapsler vi nutiden - vi markerer for fremtiden, hvordan nutiden har været, fortalte Carl Holst som åbning på ceremonien.

Under ceremonien lagde administrerende direktør Niels Nørgaard Pedersen og Regionsrådsformand Carl Holst blandt andet et dankort, nutidens mønter, et stetoskop, Sygehus Lillebælts ledelse-og værdiikon ”Trekanten”, luftfotos af sygehuset, dagens taler samt et grundstensdokument i en tidskapsel.

Foruden Carl Holst og Niels Nørgaard Pedersens underskrev Solveig Dein Kjeldgård, næstformand for Sygehus Lillebælts samarbejdsudvalg også grundstensdokumentet på vegne af medarbejderne.

Carl Holst greb hammeren og forseglede tidskapslen, hvorefter han sænkede den ned i jorden i den kommende forhal og støbte hullet til, så grundstenen kan bevare historien om 2014, Kolding Sygehus og byggeriet.

- En dag som i dag er vigtig. Vi markerer rejsen til det nye akutsygehus. Det er ikke altid lige nemt at drive et sygehus, mens der bliver bygget. Det er et kæmpe arbejde for medarbejderne at manøvrere udenom byggeriet i hverdagen – og på samme måde for håndværkerne, der skal udenom klinikken, anerkendte administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen, inden han takkede regionsrådet, entreprenører, samarbejdspartnere og sygehusets medarbejdere. Vi glæder os til den sidste del af rejsen sammen med jer.


 
Fakta

Fra oktober træder en ny landsdækkende ordning for akutlægehelikoptere i kraft. Den betyder, at én af de tre helikoptere i ordningen får base i Billund.

Lægehelikopteren sættes ind, når det tidsmæssigt kan være en fordel at få bragt kritisk syge og tilskadekomne patienter hurtigt på sygehuset eller overført mellem sygehusene.

Udbygningen af Kolding Sygehus er færdigt i 2016. Til den tid har sygehuset et stort akutsygehus med nyt Mor-barn center, Fælles Akutmodtagelse, kapel, apotek, 5-etagers sengebygning, P-hus, helikopterlandingsplads og velkomstområde. Derudover er Operationsgangen, Røntgenafdelingen og Sterilcentralen også blevet udvidet.

 


Siden er sidst opdateret 03-04-2017
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring