Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2014pilAugust 2014pilTo nye selskaber skal køre ambulancer i Region Syddanmark

To nye selskaber skal køre ambulancer i Region Syddanmark

25-08-2014 | Af Carsten Bruun

BIOS Ambulance Service Danmark A/S og Responce A/S skal køre de syddanske ambulancer fra 1. september 2015 og ti år frem. Det besluttede regionsrådet i Region Syddanmark på sit møde mandag eftermiddag. Dermed kommer der to nye ambulance-aktører på banen i regionen. I dag har Falck opgaven med at køre alle Region Syddanmarks ambulancer.

Nystiftede BIOS Danmark, der har et hollandsk moderselskab, skal fra september næste år køre de syddanske ambulancer på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland. Responce skal køre ambulancerne i Trekantområdet. Responce er et dansk selskab, som i dag blandt andet kører ambulancer i Horsens-området.

Region Syddanmark sendte ambulancekørslen i udbud i april, og de to selskaber har vundet opgaven, fordi de kom med de mest fordelagtige tilbud set ud fra en samlet vurdering af økonomi, kvalitet og leveringssikkerhed. Ifølge de nye kontrakter skal regionen betale de to selskaber omkring 490 mio. kr. om året for at køre ambulancerne. I forhold til de nuværende kontrakter forventer regionen at spare omkring 52 mio. kr. om året de første fem år og omkring 79 mio. om året de sidste fem år.

Udover ambulancekørslen omfatter opgaven også kørsel med akutlægebiler, akutbiler og liggende patienttransport. 

Ambulancekørslen opdelt i fire områder

Region Syddanmark valgte at dele opgaven op i fire geografiske områder for at skabe mere konkurrence.  De fire områder svarer til dækningsområderne for Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland. Falck og BIOS Danmark har budt på ambulancekørslen i alle fire områder, og Responce har kun budt på opgaven i Trekantområdet.
- Vi har haft og har et rigtigt godt samarbejde med Falck. Nu ser vi frem til et godt samarbejde med BIOS Danmark og Responce. Det materiale, vi har fået fra de to selskaber, har været meget overbevisende, siger Thyge Nielsen (V), formand for Region Syddanmarks præhospitalsudvalg.

Samme serviceniveau

Regionsrådet har fastsat, at det nuværende serviceniveau på ambulancekørslen skal fortsætte.

- Det betyder, at vi får det samme antal ambulancer, akutbiler og lægebiler, som vi har i dag. Og at de bliver placeret de samme steder som i dag. Derfor vil syddanskerne også opleve, at den tid, der går, fra de ringer efter en ambulance, til den kommer, ikke ændrer sig”, siger Thyge Nielsen.

Der er tale om ti-årige kontrakter pr. område med begyndelse 1. september 2015 og med mulighed for at afslutte kontrakten efter fem år. De to selskaber har nu et års tid til at forberede sig på opgaven.
Fakta

I 2013 rykkede ambulancerne i Region Syddanmark ud med blå blink i 43.276 tilfælde.

Regionsrådets beslutning er en hensigtserklæring. De endelige kontrakter kan først indgås efter den udbudsretlige standstill periode på 10 dage.

BIOS Ambulance Service Danmark A/S

BIOS Danmark blev stiftet i marts 2014 for at give tilbud på opgaven for ambulancetjenesten i Region Syddanmark. BIOS Danmark er et 100 procent dansk datterselskab med et hollandsk moderselskab og med en hollandsk/dansk ledelse.

Det hollandske moderselskab har kørt ambulancer i Holland siden begyndelsen af 1900-tallet. I dag står selskabet for ambulancekørslen for 1,2 mio. borgere i 22 kommuner i og omkring Rotterdam. Opgaven løses sammen med en offentlig partner. Selskabet har 55 ambulancer fordelt på ni stationer.

Responce A/S

Responce A/S er et dansk ambulanceselskab som blev etableret i 2007 med hovedkontor i Horsens. EMS i Vejen er majoritetsaktionær i selskabet, og EMS ejes af Responce A/S’s medstifter og redningsdirektør Michael Sørensen og ledende korpslæge Claus-Henrik Rasmussen.

Responce A/S driver i dag ambulancetjeneste for Region Midtjylland med 16 ambulancer fraotte ambulancestationer. Desuden drifter Responce blandt andet tre akutlægebiler i Herning, Silkeborg og Viborg samt en akutbil i Skive.

Responce A/S har i øjeblikket 135 medarbejdere, og selskabet har budt på opgaven i konsortium med Life Care One A/S.


Siden er sidst opdateret 11-06-2020
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring