Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2014pilSeptember 2014pilNyt sengeafsnit for uhelbredeligt syge på OUH indviet
Jane Kraglund siger velkommen hovedbillede

Administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund byder velkommen til indvielsen af det nye palliative sengeafsnit.
Nyt sengeafsnit for uhelbredeligt syge på OUH indviet

09-09-2014 | Af Peter Rahbek Elbrønd

OUH har som noget helt nyt åbnet et sengeafsnit udelukkende for uhelbredeligt syge patienter. Det nye palliative sengeafsnit, der har plads til 11 patienter, blev indviet torsdag den 4. september.

Fynboer med en alvorlig, livstruende og uhelbredelig sygdom får nu mulighed for at blive indlagt på det palliative sengeafsnit, der har fokus på lindrende behandling fremfor diagnostik og helbredelse. Personalet på sengeafsnittet arbejder tværfagligt og er specialiserede i at yde omsorg og lindre de symptomer af både fysisk, psykisk, social og eksistentiel art, som en uhelbredelige og livstruende sygdom kan medføre.

– Det er en meget sårbar gruppe patienter, og på sengeafsnittet får vi mulighed for komme hele vejen rundt om patienten og inddrage de pårørende på en måde, som vi ikke har kunnet før, fortæller Anette Damkier, der er specialeansvarlig overlæge på den nye afdeling.

Personalet på afsnittet består af læger og sygeplejersker med en specialistuddannelse i palliation. Desuden er tilknyttet socialrådgiver, fysioterapeut, præst og sekretærer.

Enestående tilbud

Det nye sengeafsnit drives af Palliativt Team Fyn under Onkologisk Afdeling R. Teamet har i forvejen ansvaret for den palliative behandling af uhelbredeligt syge i eget hjem på Fyn og indlagte på andre afdelinger på OUH samt for lægefunktionen på Fyns to hospicer. I år har de desuden oprettet et korps af frivillige under ledelse af en professionel koordinator.  Teamets læger dækker også en telefonisk beredskabsvagt for regionens øvrige sygehuse og vagtlæger, der kan ringe og få råd og vejledning.


Kristian Grønbæk Andersen 350 px


Næstformand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark Kristian Grønbæk Andersen fremhævede bl.a. i sin tale, at det er vigtigt, at vi tager os godt af de kræftpatienter, som vi desværre ikke kan gøre raske igen. Det skal vi gøre, som Palliativt Team Fyn gør, nemlig på et højt specialiseret niveau:

– Det er endnu en forbedring af det samlede tilbud til terminalt syge patienter. Og derfor kan vi alle være stolte af denne indvielse.
 

Peter Sørensen, Merete Bech-Poulsen 350


– Med sengeafsnittet gør vi nu den palliative behandlingspalet komplet, sagde ledende overlæge på Onkologisk Afdeling R, Peter Sørensen.

– Grundstammen er Palliativt Team Fyn med en tværfaglighed af medarbejdere, som har specialiserede, palliative uddannelser. Ud over sengeafsnittet favner vi de to hospicer på Fyn, vi favner patienterne ude i hjemmene – og så har vi rådgivningsfunktionen for de øvrige sygehuse i regionen og vagtlægerne. Den konstellation er ganske unik i Danmark, og den giver mulighed for at skabe helhed og kontinuitet i behandlingen.

Oversygeplejerske Merete Bech-Poulsen, Onkologisk Afdeling R, supplerede:

– Heldigvis er det, som vi kan se i dag, virkelig lykkedes at få fokus på området, og i de senere år er det blevet almindeligt anerkendt, at vi ud over den behandlingsmæssige del også skal være opmærksomme på, hvordan vi bedst hjælper patient og familie gennem forløbet – og samtidigt sikre, at patienterne ikke bliver kastebold mellem forskellige afdelinger, når der ikke er flere behandlingstilbud.


Siden er sidst opdateret 09-09-2014
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring