Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


Nyt P-hus i Kolding

Det nye P-hus ligger tæt på den kommende hovedindgang og et par hundrede meter til venstre for den nuværende hovedindgang.




Kolding Sygehus har fået sit nye P-hus

06-02-2015 | Af Peter Lund Krogsøe

Det nye parkeringshus ved Kolding Sygehus blev i dag indviet. Snoren til de over 400 nye p-pladser blev klippet af regionsrådsformand Carl Holst, og dermed er manglen på parkeringspladser ved sygehuset nu officielt fortid.

Det er gået stærkt med at bygge det nye parkeringshus i Kolding. Første spadestik blev taget i juni 2014, og i dag stod huset klar til indvielsen, der markerede et vigtigt skridt i det samlede byggeri ved Kolding Sygehus. Det er helt afgørende, at adgangen til sygehuset er god for både patienter, medarbejder og pårørende, hvilket flere af dagens talere netop lagde vægt på.
 

Helle Adolfsen, sygeplejefaglig direktør, var den første taler, og hun kunne byde de fremmødte velkommen med en stor glæde over, at huset efter mindre end et års arbejde nu er klar til brug:

- Det er fantastisk, at det har taget under et år at bygge huset. Der har til tider været stor trængsel om pladserne ved sygehuset, og det har til tider været kaotisk, så der er rigtig mange, der glæder sig til at kunne tage det i brug, sagde Helle Adolfsen, der efterfølgende gav ordet til regionsrådsformand Carl Holst (V).

Vi har ikke bare bygget et P-hus

Regionsrådsformanden lagde i sin tale vægt på arkitekturen, der adskiller det fra mange andre P-huse:

- Vi har ikke bare bygget et p-hus. Vi har bygget ind i omgivelserne, så det udgør en arkitektonisk helhed, sagde Carl Holst, der også fremhævede p-husets vigtige funktion i forhold til at levere et højt serviceniveau:

- Her skal man kunne komme både som patient, som pårørende og som medarbejder. Gode parkeringsforhold er en vigtig del af service-oplevelsen, så vi kan fra flere synpunkter glæde os rigtig meget over det nye p-hus.

Efter at Carl Holst havde holdt tale og den røde snor var blivet klippet, kørte de første tre biler ind. To med patienter fra sygehuset og én med Thomas Graversen, der som bygningskonstruktør i Projektafdelingen for byggeri har haft en vigtig finger med i spillet i tilblivelsen af p-huset.




Fakta

• 430 parkeringspladser fordelt på ni forskudte etager - (reelt fire etager). Det er et såkaldt split-level P-hus, da der er terrænspring mellem etagerne.
• Byggeriet startede i juni 2014
• P-huset ligger tæt på den kommende hovedindgang. Et par hundrede meter til venstre for den nuværende hovedindgang.
• Facadematerialet er aluminium som på det nye sengeafsnit. For at skabe en harmonisk helhed bygningerne imellem.
• Udsigten fra de øvre etager mod Kolding midtby kan varmt anbefales.


Siden er sidst opdateret 13-02-2015.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |