Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Brørup

Regionsrådsformand Carl Holst( t.h.) og borgmester Egon Fræhr besøgte forleden Sundhedscentret i Brørup for at få et førstehåndsindtryk af de mange kommunale og regionale sundhedsopgaver, som centret huser. De to politikere besøgte blandt andet hjemmeplejen, som også holder til i centret. Her fortalte afdelingschef Kirsten Dyrholm blandt andet om den daglige udfordring med at planlægge hjemmehjælpernes ruter, så borgerne får besøg af en hjemmehjælper, de kender. Foto: Rune Borre-Jensen
- Borgerne synes det er alle tiders

05-03-2015 | Af Carsten Bruun

Samarbejdet spirer på tværs af de mange sundhedsaktører i Brørup Sundhedscenter, og stemningen i huset er rigtig god. Det var den oplevelse, regionsrådsformand Carl Holst og Vejens borgmester Egon Fræhr havde ovenpå et fælles besøg i Brørup Sundhedscenter forleden.

Brørup Sundhedscenter rummer i dag blandt andet Brørup Lægehus, lokalpsykiatri, genoptræning, hjemmepleje, veneklinik og sundhedspleje, og flere end 150 medarbejdere har deres daglige arbejde i huset. Det betyder, at de forskellige sundhedsaktører i huset tilbyder meget forskellig hjælp til mange forskellige borgere.

Derfor er det heller ikke altid oplagt for medarbejderne at arbejde på tværs omkring den enkelte borger. På trods af det, spirer det tværfaglige samarbejde i huset og medarbejderne i huset udtrykker stor glæde for de gode fysiske rammer, der er i sundhedscentret.

- Det er faktisk svært at finde en parkeringsplads ved sundhedscentret, når man kommer i dag. Og selvom det umiddelbart er irriterende, fylder det mig også med en fantastisk glæde. Det vidner nemlig om, at den idé eller vision for det gamle sygehus i Brørup, som Egon Fræhr og jeg lancerede på et pressemøde i 2009, faktisk er blevet til virkelighed. Vi har fået skabt et lokalt sundhedskraftcenter, som for alvor gør en forskel for borgerne i Brørup og omegn. De gode erfaringer herfra skal tjene til inspiration for andre sundhedshuse rundt omkring i regionen, sagde Carl Holst efter besøget.

Brørup Lægehus er vokset

Under besøget forleden havde Carl Holst og Egon Fræhr lejlighed til komme rundt i huset og møde medarbejdere fra de fleste af de sundhedsopgaver, som har til huse i sundhedscentret.

Sundhedsplejerske Ulla Bjørn fortalte om, hvordan de – udover at besøge de nybagte forældre derhjemme – også har besøg af dem i centret. Hun fortalte, at forældrene gerne kommer, og at det blandt andet har den fordel, at den nybagte far er mere koncentreret. ”Han stikker ikke af ud i garagen, som der kan være en tendens til, når vi er på hjemmebesøg”.

Personaleleder Lars Rønne Petersen fra lokalpsykiatrien fortalte blandt andet om, hvordan man har fået etableret en vagttelefon, så lokalpsykiatriens brugere altid kan få fat i en medarbejder inden for normal arbejdstid. Uden for arbejdstiden bliver man henvist til den psykiatriske skadestue i Esbjerg.

Praktiserende læge Philip Holm-Hansen fortalte om, hvordan Brørup Lægehus er vokset, så der ud over de fem faste praktiserende læger, i dag er to læger under uddannelse, fire sygeplejersker, en bioanalytiker og en sekretær.

- Der er ingen tvivl om, at borgerne synes, at sundhedscentret er alle tiders. Hvis vi ikke havde taget initiativ til at etablere sundhedscentret dengang, kunne jeg godt have frygtet for, om det var lykkedes os at få nye unge praktiserende læger til byen. Nu står vi i den heldige situation at der er skabt et godt lægehus, som er attraktiv for unge læger. Det er i det hele taget dejligt at opleve den gode stemning, der er overalt i centret. Vi må sande, at det tværfaglige samarbejde mellem de mange aktører i huset ikke kommer af sig selv, men vi har hørt om mange eksempler på et spirende samarbejde på vores rundtur i huset i dag, sagde Egon Fræhr efter besøget.

 

 

 


Siden er sidst opdateret 05-03-2015
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring