Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

work-live-stay

Hvis Syddanmark også i fremtiden skal være en region i vækst, som er attraktiv at arbejde, leve og bo i, kræver det en fortsat aktiv indsats for at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft til vores dygtige virksomheder. På konferencen den 5. marts i Vejle drøftedes de fælles løsninger.
Sammen løser vi Syddanmarks talentudfordring!

06-03-2015 | Af Thomas Laursen

Hvis Syddanmark også i fremtiden skal være en region i vækst, som er attraktiv at arbejde, leve og bo i, kræver det en fortsat aktiv indsats for at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft til vores dygtige virksomheder. På konferencen den 5. marts i Vejle drøftedes de fælles løsninger.

Der har i de seneste år været stort fokus på at tiltrække talenter til Syddanmark. Det har resulteret i en række helt konkrete projekter, der målrettet har arbejdet med tiltrækning, fastholdelse, uddannelse og opkvalificering af talenter fra ind- og udland. Ni af disse talentprojekter præsenterede til en konference i går deres resultater.

Men der er stadig behov for, at fastholde fokus på talentsatsningen, og behov for at der også i fremtiden sættes ind med konkrete initiativer for at sikre kvalificeret arbejdskraft. De succeser, der er skabt, skal fastholdes og videreudbygges!

- Fremtiden ser for mange syddanske virksomheder lys ud, når det gælder muligheder for vækst. De har med en beliggenhed i Syddanmark gode og konkurrencedygtige forhold, men kigger vi i krystalkuglen, spår den et så kraftigt stigende behov for arbejdskraft om blot få år, at udbuddet af kvalificerede medarbejdere ikke er stort nok til at mætte efterspørgslen, siger Carl Holst, regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Behov for en fælles indsats

Én af de udfordringer der blev peget på var danskernes ringe mobilitet, og både virksomheder og kommuner i Syddanmark opfordrede danskerne til at være meget mere mobile, og flytte derhen hvor der er ledige attraktive jobs.

For at sikre en bæredygtig fremtid for de syddanske virksomheder, er der behov for at alle involverede parter tager aktivt del i at løse udfordringen. Gennem den erfaring, der er opbygget i talentarbejdet frem til nu, fremgår det tydeligt, at en kommune, en virksomhed, en uddannelsesinstitution ikke kan løse udfordringen alene.

- Når vi taler om kvalificeret arbejdskraft i en virksomhed, taler vi om mennesker, der ud over at arbejde har et liv, en familie, en fritid og en rolle i samfundet, der berøres af mange forskellige aktører lige fra kommunen til den lokale sportsklub. Og for at kunne tiltrække og fastholde disse mennesker her i vores region, er det vigtigt, at alle disse ting spiller rigtigt sammen, siger Merete Woltmann, direktør i work-live-stay southern denmark og fortsætter:

- Et spændende job er sjældent nok til at få en dygtig kandidat til at flytte til Syddanmark. Attraktive boligtilbud, gode børnepasningsmuligheder og ikke mindst muligheden for at finde et job til partneren spiller også ind.

For yderligere information, kontakt venligst:

Merete Woltmann, direktør i work-live-stay southern Denmark, M: 2920 1038, E: mwo@worklivestay.dk
Carl Holst (V), regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum, M: 4032 5210

Fakta om work-live-stay southern denmark

Foreningen work-live-stay southern denmark er sat i verden som den regionale aktør, der både som en paraply for den syddanske talentindsats samler de gode resultater og spreder dem ud til gavn for hele regionen, og som også selv tager initiativ til at sætte nye aktiviteter i gang der, hvor virksomheder og kommuner har et behov. Foreningen blev stiftet 9. november 2012 i et samarbejde mellem blandt andre private virksomheder, syddanske kommuner og Region Syddanmark.

Læs mere om work-live-stay southern denmark.

 


Siden er sidst opdateret 06-03-2015
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring