Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden


Local Cooking 2015 450px

Rybners elev-team med det synlige bevis på, at de vandt årets Local Cooking Syddanmark 2015. Foto: Local Cooking




Vinderen af årets Local Cooking fundet

23-10-2015 | Af Kommunikation

Rybners elev-team kreerede de bedste lokale retter baseret på lokale råvarer.

Lokale råvarer og sydvestjyske madfortællinger. Det var hovedingredienserne i årets sydvestjyske Local Cooking-konkurrence, som blev afholdt på Rybners Tekniske Skole den 22. oktober. Lokale råvarer i form af vadehavsøsters, Ringkøbing Fjord skrubber og Vestjysk krondyr blev frit fortolket i de deltagende kokkeholds bud på årets Local Cooking-retter, der alle bestod af minimum 75% lokale råvarer fra regionen. Restauranternes opgave var nemlig at kreere en kulinarisk oplevelse, der afspejler den syddanske region i valg af råvarer, smagssammensætning og historiefortælling.

Og vinderen er..

Vinderen af Local Cooking Sydvestjylland 2015 blev Rybners elev-team med faglærer Rasmus Errebo i front. Rybners-holdet kom egentlig med på et afbud, men overraskede både dommere og publikum med et par flotte retter og fin fortælleevne. De var kreative og innovative med flotte fortolkninger af østers og skrubbe svøbt i kåldolmere, kebab af krondyrlår og saltbagt krondyrhals.

- Overordnet set var det 5 rigtig solide bud på Local Cooking-retter. Der var meget tæt løb i topfeltet. Med en hårsbredde blev Sønderho Kro nummer to. De scorede højt på en rustik efterårsret og på en højst kreativ måde at formidle det lokale Fanø-univers på de smukke tallerkener. Den Røde Okse havde havde to meget velsmagende og harmoniske retter og indtog en tredjeplads, fortæller Colin J. Seymour, turistchef i ProVarde og dommer i torsdagens konkurrence.

Turismepotentiale: Turisterne efterspørger lokal mad

Turister i Danmark efterspørger i stigende grad gode madoplevelser med lokale råvarer, som serveres med en personlig fortælling. I de næste uger vil restauranterne have konkurrenceretterne på menukortet, så sultne gæster kan få mulighed for at prøve de lokale serveringer. På den måde skaber konkurrencen og de deltagende restauranter sammen en større lokal identitet på menukortet i Syddanmark og tilbyder samtidig bedre madoplevelser med mere egnsspecifikt præg. 

Region Syddanmark er medarrangør af den Sydvestjyske konkurrence og ser den som et udstillingsvindue for restaurationer og fødevareproducenter i regionen. Konkurrencen er med til at understøtte regionens fremadrettede arbejde med at fremme udviklingen i turismeerhvervene gennem bl.a. gastronomi og lokale fødevarer.

FAKTA
 

  • Local Cooking etablerer lokale kokkekonkurrencer, hvor regionale restauranter mødes i dysten om at lave den bedste ret med udgangspunkt i lokalområdets råvarer og ingredienser
  • Minimum 75% af retten skal bestå af råvarer, der er produceret inden for regionens grænser
  • Retten skal serveres med en fortælling om råvarerne, deres oprindelse og smag
  • Udstyret med et køkken og lokale råvarer skal deltagerne kreere en hovedret, der serveres for et dommerpanel og efterfølgende til en større publikumsmiddag
  • Efterfølgende forpligter restauranterne sig til at sætte den ret, de deltager med, på menukortet, så gæster fra ind- og udland kan smage de lokale kreationer
  • Bag udbredelsen af konkurrencekonceptet står en partnerskabsgruppe med blandt andre Food Organisation Of Denmark, Region Syddanmark, Region Nordjylland, Region Sjælland og Region Midtjylland med støtte fra Erhvervs- og Vækstministeriet
  • Local Cooking skal stimulere til brugen af lokale råvarer og understøtte det lokale erhvervsliv blandt både producenter og restauratører  


Siden er sidst opdateret 16-11-2015.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap |