Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2015pilDecember 2015pilAvanceret hjerte-CT-scanner indviet på OUH Svendborg Sygehus
Poul-Erik Svendsen og Stephanie Lose indvier scanner i Svendborg

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og Sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen (S) var nogle af de regionsrådspolitikere, der var mødt op for at tage den nye hjerte-CT-scanner i øjesyn. (Foto: Helle Fjord Larsen)
Avanceret hjerte-CT-scanner indviet på OUH Svendborg Sygehus

18-12-2015 | Af Helle Fjord Larsen

Svendborg kunne i dag indvie en af Europas mest avancerede CT-scannere. A.P. Møller Fonden bevilligede i 2014 12,2 millioner kroner til indkøb af scanneren, og den forventes at være i fuld drift i 2016.

Svendborg kunne i dag indvie en af Europas mest avancerede CT-scannere. A.P. Møller Fonden bevilligede i 2014 12,2 millioner kroner til indkøb af scanneren, og den forventes at være i fuld drift i 2016.

Den avancerede scanner skal bruges til forskning i åreforkalkning i hjertet og bringer Svendborg Sygehus frem i førerfeltet på området. Der er kun to af slagsen i Europa, en i Paris og en i Svendborg.

Forskning i hjerte/karsygdomme

Administrerende direktør på OUH, Niels Nørgaard Pedersen ser frem til de resultater, den nye CT-scanner kan bidrage med. Scanneren er både teknologiske avanceret, hurtigere og mere skånsom end de scannere, der hidtil har været til i anvendelse.

- Scanneren gør det muligt, at vi her i Svendborg kan kvalificere både forskning og behandling i forhold til åreforkalkning i hjertet. Dette er en yderst relevant forskning specielt i forhold til diabetespatienter, som er i særlig høj risiko for at udvikle hjerte/kar sygdomme. Derfor er det flot, at A.P.Møller Fonden har gjort det muligt at få den nyeste teknologi på området her til Svendborg. Det understreger Svendborg Sygehus fremtidige rolle som specialsygehuset på Fyn,  sagde Niels Nørgaard Pedersen.

OUH på verdenskortet

Regionsrådsformand Stephanie Lose understregede i sin tale ved indvielsen, at de forskningsresultater, scanneren kan føre med sig, vil positionere regionen langt ud over de regionale grænser.

- Der vil være en forventning om, at vi kommer ud med ny viden, som vil kunne kvalificere behandlingen af alvorlige hjerte sygdomme. Det kommer patienten til gode, og Svendborg Sygehus vil være med til at sætte OUH på verdenskortet forskningsmæssigt, sagde Stephanie Lose i sin tale.

Et mere præcist billede

For patienten betyder den nye teknologi, at de undersøgelser, der foretages, er mere præcise end tidligere. Dermed bliver den diagnostiske sikkerhed højere, og man vil i sidste ende kunne spare unødige undersøgelser. Og så åbner den op for muligheden for, at man fremover kan scanne patienter, det ikke tidligere har været muligt at scanne.

- De muligheder, donationen giver os, er med til at understøtte forskningen i på OUH Svendborg Sygehus og styrke behandlingen af de hjertesygdomme, indsatsen retter sig imod. Derfor er A.P. Møllers donation i mine øjne et perfekt supplement til de strategier, vi arbejder efter i regionen, sagde formand for Sundhedsudvalget, Poul- Erik Svendsen ved indvielsen.

Det er den kardiologiske forskningsenhed i Svendborg, der gennem mange år har arbejdet for at udvikle forskning indenfor området. Kardiologi er det medicinske speciale, der beskæftiger sig med sygdom og sygdomstegn ved hjertet og de store blodårer, der er i umiddelbar relation til hjertet.


Siden er sidst opdateret 18-12-2015
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring