Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Ritt Bjerregaard til indvielse i Vejle

Ritt Bjerregaard, der deltog i en paneldebat ved indvielsen, har selv haft colorectal cancer og benyttede lejligheden til at besøge Onkologisk Afdeling i Vejle og få en snak med overlægerne, John Pløen og Lars Henrik Jensen. Foto: Charlotte Dahl
Flot fremmøde ved centerindvielse i Vejle

08-01-2016 | Af Tine Glindvad Polat

Vejle Sygehus holdt 6. januar indvielse af Syddansk Colorectal Cancer Center, som er ét af to excellencecentre støttet af regionsrådet i Region Syddanmark.

6. januar blev det nye forskningscenter for tarmkræft på Vejle Sygehus indviet. Den officielle titel er Syddansk Colorectal Cancer Center, som er ét af to excellencecentre støttet af Region Syddanmark.

Besøg af Ritt Bjerregaard og Leif Vestergaard fra Kræftens Bekæmpelse

Indvielsen blev et tilløbsstykke med et stuvende fyldt auditorium på Bjerget, som også bød på en dynamisk paneldebat, hvor bla. Ritt Bjerregaard og Leif Vestergaard fra Kræftens Bekæmpelse deltog og debatterede emner som overbehandling af kræftpatienter, hvordan patienten bliver en ligeværdig partner, og hvorfor det er så vigtigt at lytte til, hvilke behov og ønsker den enkelte patient har.

Patienten skal være i fokus - også i det nye center

Lægelig direktør Mads Koch Hansen udtrykte stor taknemmelighed for de visioner og den anerkendelse, der ligger bag at Regionsrådet har valgt at udpege Vejle Sygehus til excellencecenter.

- Vi vil være et patientcentreret, moderne specialiseret kræftsygehus, som sætter patienten først. Udnævnelsen af excellence centret er både en glædelig ting  for os, men også noget vi tilgår med stor ydmyghed. Vi vil tilgå det her arbejde med et stringent fokus på kerneydelsen - nemlig at sætte patienten og de pårørende først. Hver gang. Vi skal tage udgangspunkt i patientens behov, og hvad de ønsker fra os, sagde Mads Koch Hansen.

En milepæl for Vejle Sygehus

Regionsrådsformand Stephanie Lose understregede, at der er tale om en milepæl, der markerer at Vejle Sygehus i sandhed er blevet det specialsygehus for kræftbehandling, som var den vision, regionen satte sig for ni år siden.

- Jeg er rigtig glad for at stå her i dag. Det er en milepæl, og I er med til at fremtidssikre kræftbehandling i hele Region Syddanmark og i hele landet. I hviler ikke på laurbærrene. I er hele tiden fokuserede på udvikling og på at kunne levere de bedste ydelser til patienterne. Det er rigtig godt nyt for patienterne, at man på den måde forsker i og sætter fokus på at blive dygtigere til både at inddrage patienter og pårørende i behandlingsforløbene. Det er med til at tydeliggøre den førerposition Vejle Sygehus i forvejen har på kræftområdet, sagde Stephanie Lose.

Investeringen i centeret skal sikre bedre behandling, forskning og patientinvolvering

Regionsrådet vil rigtig gerne investere i forskning. Derfor besluttede rådet i august 2015 at støtte to excellencecentre med 15 mio. kroner over fem år. Det er første gang at de har øremærket penge til sådanne centre.

- Jeg er rigtig glad for den investering, fordi den sikrer bedre patientbehandling, forskning i verdensklasse og fremtidens behandlingsmuligheder og patientinvolvering, sagde regionsrådsformanden.

"Dit problem er også mit problem"

Leder af det nye excellencecenter, professor i Onkologisk Afdeling Anders Jakobsen sagde i sin tale:

- Vi skal præstere individuel, skræddersyet behandling af tarmkræft med patienten som partner. Det forudsætter et udpræget tillidsforhold mellem læge og behandler, og det prioriterer vi højt her på sygehuset, og det indgår som en del af visionen for Vejle som patienternes kræftsygehus.
Men patienterne skal ikke alene være involveret i beslutninger om behandling eller ikke behandling, men også i forskningen. Derfor har vi som det første og måske eneste sted i landet patientrepræsentation i vores Forskningsråd. Det er vi glade for, og vi vil også søge at få patientrepræsentation i den styrelse, vi skal have i det nye center. Et højt fagligt niveau berør ikke på enkeltpersoner, men på multidisciplinært samarbejde. Vi samarbejder efter devisen ”dit problem er også mit problem”, og vi løser det i fællesskab.

 
 


 


Siden er sidst opdateret 08-01-2016
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring